Ak Parti’nin Edirne genelinde birinci olduğu tek ilçe hangisi ?

Süloğlu ilçemizin ardından komşu ilçesi Lalapaşa ile seçim analizlerimize devam ediyoruz.
Bilindiği üzere 2014-2019 yılları arasında MHP (İYİ Parti) yönetiminde olan Lalapaşa Belediye Başkanlığı, 2019 yılında Ak Parti’ye geçmişti.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2023 genel seçimlerinde, Edirne genelinde yarışı birinci sırada tamamladığı tek ilçenin de Lalapaşa olduğunu notlarımıza ekleyelim.
2018 genel seçimlerinde Lalapaşa’da, yüzde 38 oy oranını ulaşan Ak Parti’nin, 2023 genel seçimlerinde 2 puanlık oy kaybına rağmen yüzde 36 oy oranı ile ilçede birinci parti olduğunu görüyoruz.
İlçede, ana muhalefet partisi CHP’nin oy oranının yüzde 37’den yüzde 32’ye eridiğini, millet ittifakının bir diğer ortağı olan İYİ Parti’nin oy oranının ise yüzde 14’den yüzde 15’e yükseldiğini notlarımıza ekliyoruz.
Milliyetçi-muhafazakar ve merkez sağ oy tabanının bir hayli yüksek olduğu Lalapaşa’da, MHP’nin oylarını yüzde 5’den yüzde 7’ye yükselttiğini, Zafer Partisi’nin ve Memleket Partisi’nin de yüzde 1 oranını yakaladığını görüyoruz.
Son olarak Lalapaşa ilçesinde cumhur ittifakının yüzde 44’ü, millet ittifakının ise yüzde 50’yi zorlayarak, yüzde 48’e ulaştığını sizlerle paylaşalım.
İlçede, emek ve özgürlük ittifakının yüzde 1.25’i, ata ittifakının ise yüzde 1.8’e ulaştığını görüyoruz.
Lalapaşa ilçemizin ardından sayısal veriler ışığında analizlerimize merkez ilçede (Edirne) devam edeceğiz.
Merkez ilçenin ardından il genelinde değerlendirme ve son olarak siyasi partilerin ulusal performans değerlendirmesi ile analizlerimize son vereceğiz.
Esen kalın, Gazete Saros ile kalın..

YORUM EKLE