Songül Şentürklü’ye “Bilim Onur ödülü”

Doç. Dr. Songül Şentürklü’ye “Bilim Onur ödülü”..

Songül Şentürklü’ye “Bilim Onur ödülü”

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Biga Meslek Yüksek Okulu’nda Doç. Dr. olarak görev yapan Songül Şentürklü, Amerika’dan yurdumuza Bilim Onur Ödülü’yle döndü.
Şentürklü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mutluluğunu takipçileriyle paylaştı; “Bilim insanı, hayatı boyunca dipsiz bir kuyu kazarken, onu maddi beklentiden öte mutlu edecek şey çalışmalarının takdir edilmesi ve başarılı sonuçlarıdır.”


Ülkeme dönerken aldığım #BilimOnur #Ödülü yani #SWCS 2019 #MeritAward ile mutlu ve gururluyum. Amerika’nın 1945 yılından beri faaliyet gösteren, doğa kaynaklarını koruma amaçlı ve aynı zamanda önemli eğitim-araştırma kuruluşundan biri olan “SWCS” (Toprak ve Su Koruma Derneği) tarafından “En İyi Araştırmacı Ekibi Onur Ödülü”ne layık görüldük, hem de bir hayvan bilimci olarak.”
“Yönetici ve araştırmacı olduğum NDSU araştırma grubumuz ile uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız #SürdürülebilirTarım projeleri kapsamında topraktan çatala uzanan uzun soluklu ve geniş kapsamlı araştırma sonuçlarımız hem pek çok akademik yayına dönüştü, hem de çok önemli bir ödüle taçlandırıldı.

Bu ödülü bizim #SürdürülebilirTarım’da #HolisticManagement yöntemimiz alırken, ben eminim ki bugün yaşatılabilseydi #KöyEnstütüleri temel ilkelerine verilen bir ödül olurdu.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER