CHP olarak, iktidara hazırız

CHP, 2018 seçimi sonrası radikal bir karar alarak bir değişime gitme gereksinimi hissederek, önce yerelde, sonra da genelde iktidar olma hedefine odaklanarak bu yönde ilk adımlarını daha önce hiç milletvekili çıkarılamayan iller ve bölgelerde çalışma masaları kurmaya başlayarak attı, devamında kadınlar ve gençler üzerinde projeler hazırlayarak, saha çalışmalarına hız vererek, bu değişimin meyveleri 2019 seçiminde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP’nin kalesi sayılan belediyeler ile birlikte 11 büyükşehir belediyesini kazanarak kendini gösterdi ve ispatladı.
2019 seçim başarısı sonrası, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Oğuz Kaan SALICI başkanlığında ve koordinasyonunda oluşturulan çalışma masaları, geçmiş seçimlerde oy oranı düşük olan bölgelerdeki faaliyetlerini hızlandırarak, seçim güvenliğinden parti örgütlenmesine kadar birden fazla koldan yürüyen saha çalışmalarıyla, hem partinin oy oranını yükseltmeyi hem de milletvekili sayısını artırmayı hedeflemek üzere hayata geçirildi.
CHP, uzun süre bu konuda yaptığı planlama ve hazırlık ile hayata geçirdiği, milletvekili çıkaramadığı veya düşük oy aldığı bölgelerde örgüt kapasitesini artırmak için çalışmalarını sürdürmek üzere ilk olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 24 ili kapsayacak çalışmalar yürütmek üzere Doğu Masası’nı hayata geçirmiş ve çalışmalarına başlamıştır.
Doğu masası ile yapılan etkili saha çalışmaları sonrası bölgede partimizin oyu 5 kat artmıştır.

Bu oran ilerleyen günlerde daha da artarak bölgede etkili bir parti konumuna gelmemizi sağlayacaktır.
CHP, ikinci bölge çalışmasını Cumhur ittifakının oy deposu olarak gördüğü Karadeniz bölgesinde başlatarak, 12 ili kapsayacak şekilde saha çalışması yapmak üzere Karadeniz Masası’nı hayata geçirmiş ve kurulan masa ile bölgede yüzde 19 olan oy oranımızı, yüzde 30’lar seviyesine çıkarmayı hedeflemektedir.
CHP, üçünü bölge çalışmasını da geçmişte oyunu bir türlü arttıramadığı bölge olan Orta Anadolu bölgesinde de yine milletvekili çıkarılamayan ve oy oranı düşük olan 12 ili kapsayan İç Anadolu Masası’nı hayata geçirerek, bölgede parti oyunu yüzde 18’lerden yüzde 30’lar seviyesine çıkarmayı hedeflemektedir.
Bu masalar yanında CHP, ekonomi çalışmalarını halka anlatan ekonomi masası, esnaf ve kobilerin sorunlarını dinleyerek, partimizin çözüm önerilerini halka anlatan esnaf masası, siyasette ve toplumda kadının daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak, kadınların sorunlarını dinleyerek, partimiz politikalarını anlatmak üzere Kadın Kolları Genel Başkanımız tarafından yürütülen Kadın Hak ve İstanbul Sözleşmesi etiketi ile donatılan otobüsler ile STK, Oda, Borsa ve Esnaf ziyaretleri planlanarak saha çalışmaları sürdürülmektedir. Buna paralel olarak, partimizin Kadın PM Üyeleri, YDK üyelerimiz ve milletvekillerimizden oluşan 9 kişilik ekipler, planlanan illerde saha ziyaretlerine başlamıştır.
CHP, oy oranının yüksek ve belediyelerin kendisinde olduğu ama bir şekilde seçmene ulaşılamayan, seçmenin partiye sempatisinin azaldığı, örgütler ve belediyelerin yetersiz ve eksik kaldığını düşündüğü, büyük oy kayıpları yaşanmasa da, gözle görülür bir artışında görülmeyip, kararsız seçmen kitlesinin artış gösterdiği ve başka partilere kaydığı bölgelerde de örgüt ve belediyelerin etkisini arttırmak, saha çalışmalarında destek olmak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere 51 ili kapsayacak şekilde Saha Çözüm Masası'nı hayata geçirerek, Haziran ayının ilk günlerinde çalışmalara başlanmış ve periyodik olarak planlanan kritik illere ziyaretler gerçekleştirip, saha çalışmalarını yerinde inceleyerek destek olacaktır.
Bunun yanında bu seçimde ilk defa oy kullanacak 7 milyona yakın gence ulaşmak, onları dinleyerek ne istediklerini ve beklentilerini anlamak adına CHP Gençlik Kollarının tüm Türkiye'de başlattığı "Güç Sende, Senin Elinde" adlı çalışma ile CHP sadece secimde sokağa çıkıyor algısını değiştirmek adına kapı kapı dolaşarak önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak genç seçmenleri ziyaret etmeye başlamıştır.
Seçmene yönelik ev ziyaretlerinin, seçimler yaklaşırken yapılması geleneğini kıran CHP, yaklaşan secimde ilk defa oy kullanacak genç seçmen başta olmak üzere, gençleri evinde ziyaret ederek onların sorunlarını dinliyor, taleplerini not ediyor.
Seçimlerde destek istemenin ötesine geçen çalışmalarda, gençliğin siyasetçilerden ve CHP'den beklentileri dinlenilerek, gençliğin sorunları ve nasıl bir gelecek hayal ettiği konuşulacak.
İlk defa bir partinin, kendilerini dinlemek için evlerine gelmesinden çok memnun kaldığı gözlemlenen genç seçmenler, ekonomi ve gelecek kaygısı gibi ortak sorunlarını aktarmak istiyor.
Tüm kadroları ile en uzak ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederek üyesi olmayan köy ve mahalle bırakmamak üzere sahada çalışmalarına devam etmektedir.
Bunların yanında CHP, gerek kendi içinde gerek 6’lı masa olarak sandık güvenliği komisyonunu oluşturmuş, her okul çevresinde 1 avukat olacak şekilde ve özellikle kendi parti örgütlerimiz olarak tüm Türkiye’deki sandıkların %98.5 sandık görevlisi ve yedeğini atayıp, tüm sandık görevlilerini de tek tek arayıp, bilgilendirip, teyit edip, gerekli eğitimleri vererek sandıkların tamamına sahip çıkmak adına sandık güvenliği aşamasında da gerekli adımları atmış ve takibini yapmaktadır.
Öbek çalışması kapsamında da, tüm seçmenleri tek tek kapı kapı gezerek, hem bölgelerde bahse konu kacak seçmen yada kayıtsız seçmen konusunu irdeleyip, sahada gözlemleyip tespitini yapmak, hem de mevcut seçmene bilgi aktarmak ve gönüllere dokunmak adına, kendilerini ziyaret ederek çalışmalarını sürdürmektedir. Eksiği olan örgütlerinde en kısa surede ivedilikle bu konuda gerekli eğitimleri ve saha ziyaretlerini tamamlayarak başarıya ortak olacaktır.
Tüm bu kurulan çalışma masaları ve saha çalışmaları ile CHP, her zamankinden daha fazla iktidarı istediğini ve Türkiye'yi düştüğü bu kötü durumdan kurtarmak için her türlü görev ve sorumluluktan kaçmadan iktidara hazır olduğunu tüm örgütleri ve kadroları ile halka hissettirmiş ve hissettirmeye devam etmektedir.
CHP, ikinci yüz yılda iktidar hedefi ile yola çıkmış ve bu hedefe ulaşmak için ilk defa 2017 yılında Adalet yürüyüşü adi altında sessiz bir protesto olarak Genel Başkan Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU kimsenin yapmadığını yaparak Ankara İstanbul arasındaki 425 km’lik yolu 25 günde yürümüştür.
Dünyanın ve ülkemizin kötü bir dönem yaşadığı salgın sürecinde iktidar yetkilileri sahada yokken, Genel Başkanımız Kemal bey, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan saha çalışmalarını bir kere bile olsa aksatmadan, halka umut olmaya devam etmektedir.
Genel Başkanımız, 73 yaşında olmasına rağmen, bu kadar özverili bir şekilde çalışmaya devam ettiği bir zamanda, bizimde, “Başarı asla tesadüf değildir” sözünde olduğu gibi daha fazla çalışmalı ve sahada olmalıyız.
Daha önce partimize oy vermemiş seçmenlere ulaşmaya çalışarak, onların oyuna talip olarak partimizi büyütmeli ve oyumuzu arttırmalıyız.
Her zamankinden daha fazla inanmalı, her zamankinden daha fazla çalışmalı, her zamankinden daha fazla anlatmalı, her zamankinden daha fazla sorumluluk almalı, ben ne olacağım değil, ülke hala bu şekilde yönetilirse, vatandaşın hali ne olacak diyerek sorumluluklarımız ve görevlerimizin gerekliliklerini yerine getirerek, bu gidişata hep birlikte dur diyeceğiz.
Tüm seçilmişler olarak tek hedefimiz. Her zamanki gibi yine her gün sahada olarak, özellikle daha önce partimize hiç oy vermemiş vatandaşlarımıza bunu bıkmadan usanmadan anlatmak olacaktır.



 

YORUM EKLE