‘Başarı tesadüf değildir’ semineri gerçekleştirildi

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği, İpsala Kaymakamlığı, İpsala Meslek Yüksek Okulu, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, hedef kitlesi Ortaokul, Lise ve Yüksekokul öğrencileri olan, 3 oturumdan oluşan ‘Başarı Tesadüf Değildir’ seminer programı düzenlendi. Toplam Kalite Yönetim Uzmanı, Sistem Analist ve Matematik Mühendisi Cemal Bozkurt, konuşmacı olduğu seminerde başarının tanımına ve yaşam boyunca başarı kriterlerinin değiştiğine vurgu yaptı.

‘Başarı tesadüf değildir’ semineri gerçekleştirildi

“En büyük başarı iyi bir insan olabilmektir”

Ortaokul, Lise ve Üniversite ile bir araya gelerek gerçekleştirdiği konuşmada başarının tanımına ve yaşam boyunca başarı kriterlerinin değiştiğine değinen Cemal Bozkurt: “Herkesin hedefleri farklı olabilir. Hayatta başarılı olmak; sınavlarda en yüksek puanı almaktan, en popüler okullardan mezun olup, herkesin gözdesi mesleklere ulaşmaktan çok daha farklıdır.

Öncelikle insanın kendi kapasitesine inanması, yeteneklerinin farkında olması ve mücadeleci olması gerekir.

Daha iyi olmanın alternatiflerini sorgulayan, şartları zorlayan, sorun gördüğünde ‘’bana ne’’ demeyen, kolaycılığa itiraz eden, sorumluluk almaktan kaçmayan cesaretli kişiler hayatlarında daha başarılı oluyorlar.

Başarısızlıklarında kolay mazeret bulmak, kendine acımak, acındırmak ya da başkalarını suçlamak yerine çözüme odaklanan kişiler daha başarılı oluyorlar.

Geleceği öngören, ileri görüşlü, açıları değiştirerek bakabilen ve başkalarının göremediğini gören farkındalığı gelişmiş yenilikçi kişiler daha başarılı olabiliyorlar.

İçinde bulunduğu durumu analiz edebilen, eldeki olanaklarla hedefe ulaşabilmek için yapılması gerekenleri doğru belirleyebilen ve önceliklendirme yaparak disiplinli çalışma alışkanlığı olanlar daha başarılı oluyorlar.

Benlik saygısı gelişmiş; kendini geliştirebilen, yeteneklerine inanan, çabuk vazgeçmeyen, motivasyonunu kolay kaybetmeyen kişiler daha başarılı oluyorlar.

Başkaları karşısında ve topluluk önünde kendini iyi ifade edebilen, gerektiğinde iyi dinleyici olan, önyargısız ve empati kurabilen kişiler daha başarılı oluyorlar.” şeklinde konuştu ve öğrencilere yaşam yolculuğunda başarılar diledi.

Programın sonunda Cemal Bozkurt’a, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Koşan tarafından İpsala Pirinci takdim edildi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Koşan: "Sosyal ve ekonomik açıdan yaşadığımız bu zor günlerde yeni başarı hikayelerine ihtiyacımız var. Daha güçlü bir gelecek için tüm kurum ve kuruluşlar birlikte hareket ederek, çocuklarımızın ve gençlerimizin öz güvenlerini, öz saygılarını ve başarı motivasyonlarını arttırmak için gereken fiziki ve sosyal altyapıları oluşturmalı ve etkinlikleri çeşitlendirmeliyiz. Biz dernek yönetici ve üyelerimizle üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Başarı Tesadüf Değildir seminer programının gerçekleşmesinde Kaymakamımız Sayın Ekrem Güngör'e, Belediye Başkanı Sayın Abdullah Naci Ünsal'a ve meclis üyelerine, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Hayati Arda’ya ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ve ekibine, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kolcu ve ekibine, Dernek yöneticilerimiz ve üyelerimize, özellikle yoğun çalışma programına rağmen seminer programlarını hazırlayan ve sunan; sunumu kariyeri ve mütevazi kişiliği ile bizlere ve gençlerimize ilham veren Sayın Cemal Bozkurt a sonsuz teşekkürler” dedi.

Kaynak: Yeni Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER