Bilkent Üniversitesi, 2023 mezunlarını uğurladı

2022-2023 akademik yılında lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlayan Bilkent öğrencileri, 17, 18, 19, Temmuz tarihlerinde, gruplar halinde ve farklı günlere yayılarak düzenlenen törenlerle diplomalarını aldı. Törenler Bilkent Odeon’da 5 seans olarak gerçekleşti. Bu yıl 1865 lisans, 253 yüksek lisans ve 48 doktora öğrencisi mezun oldu.

Bilkent Üniversitesi, 2023 mezunlarını uğurladı

Bilkent Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği İstiklal Marşı ve Rektör Prof. Dr. Kürşat Aydoğan’ın konuşması ile başlayan törende Prof. Dr. Aydoğan, “Eğitim, kültür ve bilgi, aydınlığa açılan en geniş penceredir.” Bu söz, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en anlamlı özdeyişlerinden biri olarak zihnimde yer etmiştir. Bugün Türk bayrağı altında nice nesiller yetiştiyse bunu Atatürk’e borçluyuz.
Bilim, sanat ve tekniğin kesiştiği bu çağdaş eğitim ve öğretim atmosferi de üniversitemizin kurucusu Prof. İhsan Doğramacı’nın bizlere mirasıdır. İleri görüşlülüğüyle yükseköğretimde çığır açan Hocabey’i saygıyla anıyorum.” dedi.
Konuşma sırasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu merhum Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın anılarına barkovizyon gösterileri sunuldu.
Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Aydoğan mezunlara seslenerek şunları söyledi: “Üniversitenizin kapısından bugün son kez öğrenci olarak girdiniz.
Bu güzel kampüse “elveda” demenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ancak şimdi güvenle ileriye bakma zamanı; sizleri güzel bir gelecek bekliyor. Bu yolculuğunuz için biz de en az sizler kadar heyecanlı ve ümit doluyuz.
Bizler, bugün alacağınız diplomanın değerini korumak ve artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Parçası olduğunuz Bilkent kültürü, farklı görüş, fikir, kültür, inanç ve değer sistemlerinin karşılıklı saygı içinde birlikte var olabileceğini, çatışmak yerine birbirlerinden beslenebileceğini gösterdi. Çeşitliliği önemli bir hazine olarak gören bu anlayış, ileride kuracağınız sosyal ve profesyonel bağların temelini oluşturacak, sizlere her zaman yardımcı olmaya devam edecektir.
Sadece kendileri için değil, içinde yaşadıkları toplum için de değer yaratacak, görev yaptıkları kurumlarla beraber dünyanın ortak sorunları için de çözümler geliştirecek ve başarılarıyla Bilkent adını yüceltmeye devam edecek yeni mezunlarımız… Altı kıtaya yayılan mezun ailemize hoş geldiniz!”



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER