Cumhuriyet’in 100. Yılında, 100 Keşanlı öğrenciden Anıtkabir ziyareti

Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Saros Beton Sahibi Turgay Tarhan’ın destekleriyle, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Öğrencimizle Atamızın Huzurunda” adlı program kapsamında 100 öğrenci Anıtkabir’i ziyaret etti. Programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Saros Beton Sahibi Turgay Tarhan ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet’in 100. Yılında, 100 Keşanlı öğrenciden Anıtkabir ziyareti

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK SUNULDU
Program kapsamında ilk olarak Helvacıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine Keşan Belediye Başkanlığı çelengini sunarken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu.
Konuyla ilgili olarak Mustafa Helvacıoğlu, “
Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 öğrencimiz ile Atamızın huzurundayız. Çelenk sunma törenimizi gerçekleştirdik. Çok gururluyuz, çok duyguluyuz, çok mutluyuz. Keşan Belediyemiz, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğinde ve Saros Beton sahibi Turgay Tarhan'ın destekleriyle, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 çocuğumuzla Atamızın huzuruna çıktık, Keşan Belediyemizin çelengini, Anıtkabir'de tören eşliğinde sunduk. Tören sırasında çok gururlu ve duygusal anlar yaşadık.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da yine öğrenci ve yetişkin gruplarıyla yine Anıtkabir'de olacağız.” dedi.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI
Çelenk sunma töreninin ardından Helvacıoğlu, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.
Mustafa Helvacıoğlu, şu satırlara yer verdi: “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 çocuğumuz ile birlikte, sizin ilkelerinize bağlılıklarımızı arz etmek üzere yüksek huzurunuzdayız. Bizlere öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin yüreğinde ve aklında canlı bir güç olarak yaşamaktadır. Çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte, bu kararlılığımızı huzurunuza çıkarak zat-ı alinize bir kez daha göstermenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Her yıl artan bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan’ın yıldönümünde, yüksek anınız önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Zatıalinizi, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’”
Programı kapsamında öğrenciler daha sonra; Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, 1. TBMM, 2. TBMM, Üreğil Millet Bahçesi ve Yenimahalle Zübeyde Hanım Konuk Evini ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER