Enez’de, öğrenciler kalplerinin sesini dinlediler

Enez Kaymakamlığı, Enez DOĞA-DER ve Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği işbirliğinde hayata geçirilen “Kalbimiz Aynı Atıyor” projesi kapsamında ilçemiz okullarındaki 4.sınıf öğrencilerine 111 steteskop armağan edilerek küçük yavru köpek kalbi ve insan kalbi dinletildi. Özellikle diğer canlı türleri ile uyumlu yaşam, hayvanlarla doğru ve sağlıklı temas konularında bilgilendirme yapılırken 'Veteriner Hekimlik' ve 'Doktorluk' meslekleri tanıtıldı.

Enez’de, öğrenciler kalplerinin sesini dinlediler

Konu ile ilgili bilgi veren DOĞA-DER Başkanı Ege SAKİN “Öğrencilerimizin empati kurma yeteneğini geliştirmek, yaşama hakkı kavramını vurgulamak, sağlıklı, bilgili, barışçıl ve huzurlu bireylerin oluşturduğu bir toplum inşa edilebilmesi, öğrencilerinizin mesleki kariyer ve eğitimlerine yön verebilmeleri, doğru rol modeller ile tanışmaları amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik” dedi.
Koordinatörlüğünü Ege SAKİN’in yaptığı projede 'Veteriner Hekimlik' İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi iç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Alev AKDOĞAN KAYMAZ, “Doktorluk” Enez Devlet Hastanesi hekimlerinden Doktor Keremcan URAL tarafından tanıtıldı.
Proje sonunda Enez kaymakamı sayın Şükrü Alperen Göktaş tarafından, Prof.Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ ve Dr. Keremcan URAL 'a plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER