Ayçiçeği yağı, zam rekoru kırıyor

Temel gıda maddeleri içerisinde yer alan evlerin vazgeçilmezi ayçiçek yağına gelen zamlar tepki çekiyor. Edirne’de 18 litresi indirimli fiyatla 390 TL’den satılan ayçiçek yağı son günlerde adeta rekora koşuyor. PTT Avm ise aynı yağı 460 liradan satıyor.

Ayçiçeği yağı, zam rekoru kırıyor

Edirne’de bir süpermarkette bir firmanın ürettiği 18 litre ayçiçek yağı 389,90 TL’den, bir diğer firmanın ürettiği 18 litre ayçiçek yağı da 367,90 TL’den satışa sunuluyor. Artan fiyatlar karşısında, vatandaşlar sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Ayçiçek yağının market raflarındaki litre fiyatının pahalılığına dikkati çeken vatandaşlar, pandeminin başlangıcıyla birlikte mutfağın adeta yangın yerine döndüğünü ifade etti.
Başta temel gıda ürünleri ve ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışa çare olarak PTT'nin internet sitesi üzerinden ucuz ürün satışına başlayacağı duyurulmuştu. PTT’de 18 litrelik ayçiçek yağının 459,94 TL'den, markette ise aynı yağın 367,90 TL’den satıldığı görüldü.

Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, kurda yaşanan artış nedeniyle gıda ürünlerinde fiyat artışı yaşandığını belirterek, bu artışın raflarda yoğun şekilde hissedildiğini ifade etti. Dünyadaki tarımsal girdilere, enerji, akaryakıt ve doğal gaz fiyatlarına dikkati çeken Çalen, yağ üretiminde kullanılan tüm bileşenlerin fiyatlarında ciddi artış yaşandığını söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kader Yazan
Kader Yazan - 2 yıl Önce

Hani o yağ kuyruklarında beklıyorduk alamıyorduk diyen götler nerede yağbol alacak paranız yok Allah belanızı versin

SIRADAKİ HABER