Borsa Başkanı Aslan’dan AK Partili Fatma Aksal’a tepki

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Çakmak Barajı sulama hattının yavaş ilerleyişi üzerinden daha önce üç maymunu oynadığını öne sürdüğü AK Partili yöneticileri bu kez de samimiyetsizlikle suçladı.

Borsa Başkanı Aslan’dan AK Partili Fatma Aksal’a tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüşmesinin ardından yeni Hükümet Konağı Projesinin onayladığını ve 2022 yılında yapımına başlanacağının müjdesini Uzunköprülüler’le paylaşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı- AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal beklenmedik bir tepki ile karşılaştı.

Uzunköprü yerel basının sosyal medya üzerinden son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberi, yine soysal medya üzerinden yorumlayan Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Çakmak Barajı Projesi sulama hattının yavaş ilerleyişi üzerinden Uzunköprü’ye gerekli desteği vermediğini düşündüğü AK Parti yerel yöneticilerini ve Milletvekili Aksal’ı ilgisizlikle suçladı.

“AK PARTİLİLER SAMİMİ DEĞİLLER!”

Çakmak Barajı Sulama hattının tamamlanmasıyla birlikte ilçe ekonomisine sağlayacağı katkıyı işaret edip, AK Parti yerel yöneticilerinin ve Milletvekili Fatma Aksal’ın Uzunköprü’nün ekonomik olarak kalkınmasını dert etmediğini iddia eden Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, bu tavrı samimiyetsizlik olarak değerlendirdi.

Hükümet Konağı bir ihtiyaç olduğunu fakat birkaç müteahhit dışında ekonomik yönden kimseye fayda sağlamayacağını belirterek Uzunköprü’nün acil olarak ekonomik dinamiklere ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Aslan şu değerlendirme bulundu;

“Yıllardır tamamlanamayan Çakmak Barajı ve sulama kanalları tamamlanmış olsa, 552.000 dekar arazi suya kavuşturulsa, dekar başına Bin TL katma değer yaratılsa üreticilerimizin cebine en az 522.000.000 TL para girer. Üretimlerimizde bu parayı bir şekilde harcayacak ve bu durumdan esnafımızda sebeplenecek, devletimiz yurt dışından alacağı tarım ürünlerine çok daha az döviz ödeyecek. Dolayısı ile her kesim kazanacaktır. Ne hikmetse AKP’li yerel yöneticiler ve bölge vekili Sn. Fatma Aksal’ın bu durumla hiç bir şekilde ilgilenmemektedirler. Sn. Fatma Aksal bu konuda samimi davranmıyor, anlaşılan Uzunköprü’nün ekonomik olarak kalkınması onu hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Çakmak Barajı ile ilgili bir gelişme varsa onu da Uzunköprü kamuoyu ile paylaşırlarsa memnun oluruz.”

“2022 BÜTÇESİNDE ÇAKMAK BARAJI YOK!”

Yaklaşık 30-40 gün önce Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan Başkanlığında Çakmak Barajı Sulama hattı çalışmalarının hızlandırılması yönünde yol haritası belirlemek için STK’lar ve Siyasetçilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyı hatırlatıp sözlerini sürdüren UZTB Başkanı Egemen Aslan;

“Toplantıda acilen Ankara ziyareti yapılarak, Çakmak Barajı Sulama Kanallarının inşası ile ilgili ihalenin, hazırlanmakta olan 2022 yılı bütçesinde yatırım kapsamına aldırılması çalışmalarının yapılması önemini anlatmıştım. Ama maalesef Ankara düzeyinde gerekli hiçbir girişim yapılmadı. Ardan geçen süre zarfında 2022 yılı bütçesi hazırlandı ve TBMM’ne geldi. Çakmak Barajı sulama kanalları projesi 2022 yılı bütçesinde yer almıyor. Anlatacağınız bir yıl daha kaybedildi.” dedi.

“AK PARTİ YÖNETİCİLERİNİ ÜÇ MAYMUNA BENZETMİŞTİ”

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Çakmak Barajı üzerinden daha öncede AK Parti yöneticileri ve Milletvekili Fatma Aksal’a yönelik sert söylemlere imza atmıştı.

2021 Temmuz ayının sonlarında Çakmak Barajından, Çorlu-Çerkezköy sanayi bölgelerine su aktarılmasının gündeme gelmesinin ardından yine sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerini sıralayan Aslan, Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba, İlçe Başkanı Kadir Bilgin ve yönetim kurulu üyelerini üç maymunu oynadıklarını ileri sürmüştü.

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan Temmuz ayında Çakmak Barajı hususunda yapmış olduğu sosyal medya yorumunda şu ifadeleri kullanmıştı;

“Maalesef Çakmak Barajı ve sulama kanalları inşaası konusunda 3 maymunu oynayan bir iktidar partisi milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba ve Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin ve yönetim kurulu var.

Bu ekiplerin bu güne kadar Çakmak Barajı ile ilgili yaptıkları ( iletim kanalı dışında) bir çalışma var mı, Ankara Bakanlıklar ziyareti var mı? Ben bilmiyorum, açıklama yaparlarsa sevinirim. Çorlu, Çerkezköy sanayi bölgesi Meriç Nehri suyunu alıyor, kendi bölgelerine götürüyor, tarımsal sulama amaçlı kurulan Çakmak Barajı bölgeye hizmet veremiyor.

Bu arada Uzunköprü OSB yatırımı konusu da uykuda. İktidar partisi yetkilileri konu ile ilgili Ankara’da, Edirne Valilik ve İl Müdürlüklerinde ne gibi girişimlerde bulunmuşlar? Diyecekler ki hastane yaptık, köprü yaptık, yurt yaptık? Tamam yaptınız da bu yatırımlar betondan ibaret, Uzunköprü’den göçü önleyecek ve Uzunköprü ‘de yaşayan halkın ekonomik olarak refahını arttıracak yatırımlar değil!”

Kaynak: UZUNKÖPRÜ GAZETESİ

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER