Ekmek 3 TL, Pide 5 TL, Köfte ve Ciğer 55 TL

Ekmek 3 TL, Pide 5 TL, Köfte ve Ciğer 55 TL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerde ekmek 3 TL, pide 5 TL, tava ciğer ve köfte 55 TL olarak satışa sunulacak.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 2022 Mart Ayı Meclis Olağan Toplantısı gerçekleşti. Çoğunluğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda, ekmek, pide, tava ciğer, köfte ve asansör bakım fiyat tarifeleri hakkında zam kararı alındı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında alınan karar ile 220 gram ekmek 3 TL, 300 gram pide 5 TL, 150 gram tava ciğer ve 150 gram köfte 55 TL olarak zamlandı. Asansör bakım fiyatları ise 5 kata kadar 100 TL, 10 kata kadar 200 TL, 11 kat ve üzeri için ise 250 TL olarak zamlandı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt yapmış olduğu açıklamada; “Uzun süreden beri beklediğimiz ekmek ve ciğer, köfte zamları dünkü meclisimizden geçti. Ekmek fiyatımız 8 Marttaki meclisimizden geçerek 220 gram ekmek 3 TL olarak güncellenirken,300 gram Ramazan pidesi 5 TL olarak onaylandı. Bunun yanında asansör tarifeleri onaylandı. Köfte, ciğer tarifeleri onaylandı. Köfte ve ciğerde de 150 gram köfte 150 gram ciğer 55 TL olarak meclisimizden geçti. Bundan sonra ki fiyatlarımız bu şekilde uygulanacak Edirne’de. Tabii üyelerimize duyurumuz tarifelerini bir an önce alsınlar yeni fiyatlarında uygularlarsa denetimlerde açığa düşmesinler. Dolayısıyla fiyat denetimlerinde bunlar tarifelerle örtüştürülüyor. Hem tüketici açısından hem kendileri açsından da yasal bir duruma gelmiş olurlar uyguladıkları fiyatlarla.


Asansörde daha önce fiyat tarifesi yoktu. Malum apartmanlarda ve kullanılan yerlerde asansörlerde aylık bakım fiyatı vardı. Bununla alakalı meclisimizin aldığı kararla onların talepleri doğrultusunda, bunların güncel Türkiye’deki fiyatları karşılaştırıldı. Asansör üzerine de aylık bakım ücretleri olarak bir fiyat tarifesi verildi. Bunlar 5 kata kadar olanlarda 100 lira, 5 katı üzerinde 150 lira, 11 katın üzerinde olanlara 200 lira fiyat tarifesi verildi” dedi.

Kaynak: Edirne Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER