Fatma Aksal, “Keşan OSB, gıda üssü olacak”

TBMM KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ; Havsa İç Gümrük ve Keşan OSB projelerinin ek yatırım programı dahilinde gerçekleştirilmesinin teklif edildiğini duyurdu.

Fatma Aksal, “Keşan OSB, gıda üssü olacak”

Edirne’nin stratejik konumu ve sosyo-ekonomik potansiyeli ile Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Aksal;

“Edirne ihracat alanında ülkemiz ve Dünya ticareti açısından çok önemli gümrük kapılarına sahip. Havsa’da kurulacak bir İç Gümrük Müdürlüğü ile daha rahat ve kolay erişim sağlayacak, daha yüksek standartta bir hizmet sunacağız.

KEŞAN OSB ADETA GIDA ÜSSÜ OLACAK”

"Bir yanımızda kocaman bir Avrupa, bir tarafımızda kocaman bir İstanbul pazarı var. Tarım deyince akla gelen ilk şehirlerden olan Edirne, Çanakkale Köprüsü’nün açılmasıyla da potansiyeli fazlasıyla artırdı.

Hem Avrupa’ya hem her anlamda büyük bir pazar olan İstanbul’a yakınlığı ile ticaretin sanayinin ihracatın vazgeçilmez bir ayağı olan Edirne’mizde Keşan’a Gıda İhtisas OSB çok sayıda kişiye istihdam sunacak ve aslında Trakya’nın tek gıda ihtisas OSB’si olacak. Günümüzde ürettiğiniz her işe bir katma değer ekleyip pazarlamanız gerekir, işte bu projenin önemi burada devreye giriyor.

Düşünün ki bir yandan tarımsal hasıla, bir yandan gıda üretim potansiyeli, bir de üzerine rahat, hızlı, kolay ulaşım.

Hepsinin birleştiği stratejik bir nokta olan Edirne’mizde gerçekleşecek bu proje potansiyeli ve istihdamıyla sektöre yön verecek bir özelliğe sahiptir.

Gıda alanında, bölgenin adeta “üretim üssü" olabilecek potansiyelde olan bu proje; her yönüyle sınırları aşan, tüm Avrupa pazarını ve iç pazarı etkileyecek, yüksek oranda canlandıracak güce sahip bir projedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER