Gaytancıoğlu, gübre fiyatlarını değerlendirdi

Gaytancıoğlu, gübre fiyatlarını değerlendirdi


CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu zamlardan dolayı gübre kullanımın düşmesinin gıda krizini tetikleyeceğini belirterek yüksek fiyatlardan gübre alan çiftçilere aradaki farkın devlet tarafından ödenmesini istedi.
TBMM’de konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Doğru gübre kullanımı, tarımsal üretimde verimliliği en az yüzde 40-50 artırır. Gübre bu kadar önemliyken ve bizim ülkemiz gibi tüm dünya ülkelerinde gübre fiyatları artmışken gübre kullanımının azaltılması ya da hiç gübre kullanmamak düşünülemez.
Türkiye dışında neredeyse tüm dünya ülkeleri, gübre fiyatlarındaki artışı üreticiye yansıtmamıştır. Geçen sene tonu 1.800 lira olan ÜRE gübresi 16 bin liralara kadar çıkmış ve birçok üretici 13-15 bin liralardan gübre almıştır.
Şimdi, Tarım Kredi Kooperatifleri bir lütuf gibi gübreyi 9.200 liradan üreticiye verecek. Peki, 13-15 bin liralardan gübre alanların hakları ne olacak? Bu çiftçilere bir geri ödeme yapılması gerekiyor.
Bu yapılacak mı? Zaten maliyetler yükselmiş durumda, çiftçi desteklenmezse gıda krizi kapıda, şimdiden uyarıyorum.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin tezel
Engin tezel - 2 yıl Önce

Sayın vekilim çok çabalıyon ama seni duyan yok reğizle bire bir görüşürsen belki bir şeyler olur seninleyiz

SIRADAKİ HABER