Hızlı Tren için 150 Milyon Euro Avrupa kredisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar olan yüksek hızlı demiryolu hattının 67 km'lik bölümünün inşası için ülkemize150 milyon Euro kredi veriyor. Bu kredi, Türkiye'nin düşük karbon ekonomisine geçişini daha da destekleyecek.

Hızlı Tren için 150 Milyon Euro Avrupa kredisi

Bankanın yönetim kurulu tarafından 10 Kasım 2021'de onaylanan ve imzalanan finansmanın Bölge için ve Türkiye için önemine vurgu yapan Aksal; “Halkalı – Ispartakule, Ispartakule – Çerkezköy ve Çerkezköy – Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşan hattın, Ispartakule-Çerkezköy kesimi, Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının bir parçası. Bu Hat ise, AB Trans-Avrupa Taşımacılık Ağı'nın bir parçası. Proje tamamlandığında Türkiye’den AB'ye ve AB'den Türkiye’ye güvenli, sürdürülebilir ve düşük karbonlu yolcu ve yük taşımacılığı sağlayarak bağlantı ve ticareti geliştirecek çok önemli bir adım olacak inşallah.

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu kesimi, EBRD'nin ihale kuralları ile çevresel-sosyal standartlara uygun olarak ihale edilecek ve inşa edilecek. Ülkemizin ulaşım konusunda 19 yıldır kat ettiği mesafeye, ulaşım teknolojilerinde yaşanan gelişmelere baktığınızda artık Türkiye sadece kendi içerisinde değil Dünya’yı birçok sektörde birbirine bağlayan bir konumda ulaşım ağına sahip olacak.

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattı projesi Türkiye'nin iç ve sınır ötesi bağlanabilirliğini geliştirmesine önemli bir katkı sağlayacak ve gelecek zamanlarda bu yatırım desteklerinin artması içinde bir zemin oluşturacak. Ayrıca Pekin’den Londra’ya demir ipek yolunun yeniden canlanmasının dünya ticaretine ve ülkelerarası ağlara sağlayacağı fayda düşünüldüğünde Türkiye’nin konumu ayrı bir öneme sahiptir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER