İkinci elde ibre tersine döndü

İkinci elde ibre tersine döndü

Sıfır otomobil fiyatlarını geçen ikinci el otomobillerin fiyatları düşüş seyrine girdi. Satın almaların gerilemesi, faizlerin yükselmesi ikinci el otomobil piyasasını etkiledi. Edirneli galericiler ‘uygun zaman’ diyerek ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu.

İkinci el oto piyasasının durma noktasına geldiğini belirten Edirne’de ikinci el otomobil alım satımı gerçekleştiren galericilerden Erdem Vatansever, kredi oranlarının düşürülmesi çağrısında bulundu. Vatansever, işlerin durma noktasına geldiğini ifade etti.

Otomotiv çalışanlarından Gürkan Özcan’da ikinci el otomotiv sektörünün geldiği durumu değerlendirerek şunları kaydetti; “İkinci el araç alım-satımlarında yarı yarıya bir düşüş var. Çünkü piyasa bozuk, esnaf dükkanını kapattı, öğrenci yok, faizler de yüksek. Bunlar önemli etkenler” dedi.

Araçların artık yatırım aracı olarak görülmediğini ifade eden Özcan; “Önceden yatırım aracıydı. Şu anda yatırım aracı olarak görülmüyor. Tamamen ihtiyaç. İnsanlar yarın ne olacağını bilemiyor. Önünü göremiyor. Korkuyorlar” diye ifade etti.

İkinci el araçlarda fiyatlar değişmediğini ama alıcıda olmadığını kaydeden Özcan; “İkinci el araçlarda fiyatlar aynı şekilde gidiyor. Pek bir düşüş yok. Yılsonunda ufak araçların satışı bir ara yükseldi. Modelli araçlar maalesef satılmıyor” dedi.

İkinci el otocuların tek umudu yasakların kalkması olduğunu ifade eden Özcan; “İşlerin düzelebilmesi için yasakların kalkması, faizlerin düşmesi, esnafın rahatlaması gerekiyor. Sınır şehri olmanın sanayi esnafına faydası var ama bize hiçbir faydası yok. Komşudan bize rağbet yok” şeklinde anlattı.


Kaynak: Edirne Gazetesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER