İncirin anavatanı Germencik’ten doğan güç; “İNYA”

İncirin anavatanı Germencik’ten doğan güç; “İNYA”

Emeğin, ekmeğin, alın terinin hikayesini anlatır bu topraklar. Yeşiliyle zeytinin, sarısıyla incirin, beyazıyla pamuğun, sütün, bin bir çeşit karası, kahvesi, kırmızısıyla toprağın hikayesi. Renklerin, bereketin, tarımın memleketi Germencik’te başlıyor serüvenimiz. Binlerce yıllık lezzeti, bereketi, zenginliği, kutsallığı anlatmaya bu coğrafyanın adını dünyaya duyurmaya yetecek kadar güçlü bir projeye hayat verdik. İNYA...
Bu isimle başladı her şey. Bildiğiniz incir yaprağı. Kısalttık İNYA ismini koyduk bu toprağın, bu memleketin, bu cennetin adını uzaklara taşıyacak kanatlara...

BİR ÜRETİCİ MARKASI: İNYA

Geçiminin %70’ini tarım ve hayvancılıktan sağlayan Germencik’te yıllardır beklenen, istenen ama bir türlü gerçekleşmeyen bir proje hayat buldu. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in tüm plan ve projesini seçim öncesinde hazırladığı, ilmik ilmik dokuduğu bu büyük proje için ilk adımlar hızlı gelişti. Fuat Öndeş kendi ifadesiyle bahanelerin ardına sığınmadan, mali anlamda tam bir batak halinde teslim aldığı belediye bütçesini işler hale getirdi, öz kaynaklarıyla, sermayesi olmadan, sıfırdan, sıfır noktasından almaya başladı İNYA ilk nefesini. 3 ayda fuarlara, festivallere katılacak, yurtdışından sipariş teklifleri alacak duruma geldi. Peki ne oldu da 3 ayda kurumsallaşma ve markalaşma sağlandı. Cevabı bulmak için biraz geriye gitmek ve perde arkasına bakmak gerekiyor.

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİ BİRLEŞİYOR

Seçim süreci müddetince mitinglerinde ekonomik kalkınmanın kırsal kalkınmadan sağlanacağını vurgulayan Fuat Öndeş, göreve gelir gelmez geçiminin önemli bir bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan, incirin anavatanı Germencik’te bu anlamda projelerini hayata geçirmeye başladı. İlk etapta 6 adet tarımsal kalkınma kooperatifini bir araya getirerek önemli toplantılar gerçekleştiren Belediye Başkanı Fuat Öndeş kooperatiflerle sağlanan işbirliğinin ardından büyük projesinin startını verdi.

GERMENCİK’İN MARKASI İNYA BÜYÜYOR

Dünya incir üretiminin %75’inin gerçekleştiği incirin ana vatanı, zeytin ve zeytinyağı, pamuk, ve süt üretiminde kalite bakımından üst sıralarda yer alan Germencik’te gerçekleşen bu denli ciddi tarımsal üretimin kendi markasıyla dünyaya açılması için harekete geçen Fuat Öndeş İNYA markasını kurdu. Açılımı İncir Yaprağı olan İNYA markası çatısı altında incir, zeytinyağı, süt gibi 6 tarımsal kalkınma kooperatifi bulunuyor. Germencik Belediyesi öncülüğünde, üretici desteğiyle ve tamamen öz kaynakları ile kurulan bir kırsal kalkınma projesi olan İNYA, Fuat Öndeş’in göreve geldiği andan itibaren 3 ayda markalaşmasını tamamlayarak, logo, ambalaj tasarımları, görselleştirmeler başta olmak üzere kurumsal kimlik alanında yetkinliğe ulaştı. İlk olarak Didim Zeytin Festivalinde tüketiciye merhaba diyen İNYA ardından 2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi’nde stant açarak ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı. Didim Zeytin Festivali, Germencik Yöresel Ürünler Fuarı, 2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Westpark Yöresel Ürünler Fuarı, Travel Turkey İzmir Fuarı, 8. Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, AGRO EXPO 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarında boy gösteren İNYA fuar ve organizasyonlarda Germencik’in tarımsal zenginliğini üreticinin kendi markasıyla tanıtmaya devam ediyor.

İNYA’YA YURT İÇİ VE YURTDIŞINDA ETKİLİ OLMAYA BAŞLIYOR

Kuruluşunun ardından 90 gün gibi kısa bir sürede fuarlara katılacak düzeye gelen İNYA en büyük hamlesini yurt içinde kurduğu temaslarla yaptı. Tire Süt Kooperatifi ve Değirmencioğlu Baklavaları mağazaları ile şubelerinde stant açarak satışa sunulması konusunda anlaşmalar sağladı. Ünlü e ticaret sitelerinde sanal mağazalar açan İNYA aynı zamanda kendi web sitesi üzerinden ürün satışına başladı. Çeşitli firmalardan bayilik talepleri üzerine bu konuda çalışma gerçekleştiren İNYA yakında bayilik vermeye başlayacak. Ayrıca Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in çalışmalarıyla çeşitli illerde özellikle de sahil kesimlerinde yer alan belediyelerle iş birliği yapılarak satış noktaları için önemli temaslar kurdu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışma ile Ege Et Şubelerinde, Kuşadası Belediyesi ile yapılan ortak çalışma neticesinde ise Kuşadası’nda ilçe belediyesine ait Ada Market zincir mağazalarında ürünlerimiz satışa sunulmuştur. İNYA’nın ilk satış mağazası Germencik Cumhuriyet Meydanında 1 ay gibi kısa bir sürede inşa edildi ve hizmet veriyor. Ayrıca son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuracağı market zincirinde İNYA ürünlerinin yer alması için altyapı çalışmaları sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER