İpsala’ya şarap üretim tesisi geliyor

İpsala’ya şarap üretim tesisi geliyor

İpsala’ya bağlı Sarpdere köyü sınırları içerisinde, bir girişimci tarafından Kırmızı, Beyaz ve Meyve Şarabı Üretim, Şişeleme ve Depolama tesisi kurulması planlanıyor.
Tesisle ilgili Edirne Valiliği'ne başvuru dosyasının teslim edildiği ve 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle, ÇED sürecinin başladığı öğrenildi.
“Yaklaşık 1000 metrekarelik kapalı alan içerisinde hizmet verecek”
Sarpdere Köyü Arpacı mevkii sınırları içerisinde bulunan 18 bin metrekarelik alanın, yaklaşık 1.000 metrekarelik kapalı alan içerisinde hizmet vermesi planlanıyor.
“Yıllık 350 bin litre üretim yapılacak”
Projeye göre; kurulması planlanan tesiste, yıllık 350 bin litre kırmızı ve beyaz şarap üretimi ve şişelenmesi planlanıyor. Öte yandan yılda 600 ton taze üzümün işlenmesi öngörülüyor.
“Proje bedeli, 2 milyon 500 bin TL”
Kapalı fabrika binasının yapımına, ÇED süreci sonlandıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra başlanacak. Tesisinin proje bedelinin 2 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi.
Kapalı fabrika binasının yapımına, ÇED süreci sonlandıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra başlanacağı ifade edildi.
“Personel sayısı…”
Tesisin inşaat aşamasında 10, işletmenin tam kapasite ile faaliyet göstermesi halinde ise, 8 personelin görev yapması planlanıyor.
Öte yandan tesisin kurulması amacıyla, 24 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Edirne Valiliği’ne başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

(Haber: Deniz ÇİL- Gündem Saros Gazetesi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER