Kafe değil, kahve dükkanı !

8 yıldır özel sektörde birçok özel firmada yöneticilik yapan Enver Demir’in girişimci, dinamik ruhu ve kahve aromalarına olan ilgisi, Trakya bölgesine katmak istediği vizyonla buluşunca ortaya çıkan, damaklarımızda keyifli bir deneyim hazzı bırakan kahve dükkânı; “Little Coffee”. Bölgemize değer katan önemli işletmelere yer verdiğimiz gazetemizin bu ayki konuğu Little Coffee’nin kurucusu Enver Demir ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Kafe değil, kahve dükkanı !

Daha önce Erikli ve Kırklareli'nde şubeleri bulunan Little Coffee, 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle Keşan'da da faaliyet göstererek, Trakya bölgesinde hizmet veren 3. şube olma özelliğini taşıyor.

“Amacımız bölgede kahveyi en iyi şekilde üreterek halkımızın tüketimine sunmak.”

Bu bölgede neden böyle bir girişimde bulundunuz?

Bu üretim ve hizmete Trakyalı olduğumuz için önce buradan başlamak istedik. Trakya'nın kazanmasından yanayız. Keşan bölgesi, Türkiye'de bakıldığında birçok bölgeye göre işletme ve hizmet anlamında biraz daha alt tabakada, alt tabaka vurgusunu kafe sektörünün aldığı yöne vurgu yapmak amacıyla kullanıyorum, ben burada kahve sektörünün aşağıda olduğunu gördüm. Keşan'da bizim insanlarımızın masalarına çalışanların gelerek değil de, daha rahat olacağı bir şekilde kahve alıp oturabilecekleri, ya da alıp gidebilecekleri başka yerlerde de tüketebilecekleri bir alanda boşluk olduğunu gördüm ve bu sektöre kardeşimle beraber girme kararı aldık. Little Coffee, Erikli’de başlayan bir serüven. Amacımız bölgede insanlara en iyi şekilde kahveyi üreterek, tüketime sunmak. Gelen müşterilerimizin en lezzetli şekilde kahve içmesi için uğraşıyoruz.

Burada 62 çeşit kahvenin deneyimini sizlere sunabiliyor ve insanlara kahve kültürünü benimsetebiliyoruz.

Sizi diğer kafelerden ayıran özelliğiniz nedir? İddianızı nasıl ortaya koyuyorsunuz?
Kahvemizin lezzetinin iyi olduğuna ve kahvemizin aromasının iyi olduğuna güveniyoruz, insanların kahve içerken damak tadına kahve aromasının gelmesini istediğimiz için kahvelerimizi itinayla seçiyor ve hazırlıyoruz, aromalarımız özenle bölge halkının damak zevkine göre ayarlandı. Diğer kafelerden ayrılıyoruz çünkü onlar kafe biz kahve dükkanıyız. Diğer kafeler gibi aperatifler sunmuyoruz. Çekirdeklerin kavrulma işlemine bile özellikle katılıyor ve aromalarını deneyimliyoruz. Burada 62 çeşit kahvenin deneyimini sizlere sunabiliyor ve insanlara kahve kültürünü benimsetebiliyoruz.

Konsept ve menü içeriğinizden bahseder misiniz?

Menümüz daha çok kahve ağırlıklı. Kahvenin yanında en iyi şekilde tüketebileceğiniz San Sebastian Cheescake, Brownie, Cookie gibi tatlı çeşitlerimiz de mevcut. Sadece kahve üzerine yoğunlaştığımız bir mekân burası tabi ek olarak kahve dışında da tüketebileceğiniz yiyecek ve içeceklerimiz de mevcut ama menümüz özellikle kahve üzerine kurulu.

Kimlere hitap ediyorsunuz? Bize müşteri portföyünüzü tanımlar mısınız?

Belirli bir yaş kesimimiz olmamakla birlikte daha çok beyaz yaka, mavi yaka, çalışan kadınlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kesimlerden sürekli gelen müşterilerimiz var. Bu kesim gelebilir, bu gelemez gibi bir ayrımcılığımız yok amacımız insanların rahatlıkla ofis ortamını, ev ortamını, aile, arkadaş ortamını yakalayabilmesi, nezih ve keyifli bir mekan olmasından yana kalbimiz.


 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER