Keşan Belediyesi’nden 2,5 Milyon TL’lik tasarruf

Keşan Belediyesi’nden 2,5 Milyon TL’lik tasarruf

Vatandaşlarına daha güzel ve estetik bir şehir sunma hedefiyle çalışan Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu yıl kendi seralarında 640 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirdi ve ürettikleri çiçeklerle şehri güzelleştiriyor.
Belediye seralarında yaz ve kış aralıksız olarak ürettikleri çiçekleri şehrin giriş ve çıkış noktalarına, parklara, orta refüjlere ekerek seyrine doyumsuz görüntüler oluşturduklarını belirten Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç ve Müdürlüğe bağlı Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Pelin Sençper Biçer, “Seralarımızda ürettiğimiz çiçeklerle değişik motif ve düzenlemelerle şehrimizin görsel zenginliğini artırıyoruz. Bu yıl seralarımızda 400 bin adedi yazlık, 240 bin adedi de kışlık çiçek olmak üzere 640 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirdik.” dedi.
Kışlık çiçek olarak; hercai ve menekşe, yazlık çiçek olarak da; kadife, ateş çiçeği, ipek çiçeği, medine düğmesi, vapur dumanı, Çin karanfili, yıldız çiçeği, zinya çiçekleri yetiştirdiklerini belirten Kılıç ve Sençper Biçer, birimde çalışan herkesin aynı çocuk yetiştirir gibi özen, sabır ve sevgiyle çiçek yetiştirdiğini ve bunlarla şehri ilmek ilmek dokuduğunu kaydetti.
Keşanlı vatandaşlara görsel açıdan zengin ve yeşili bol bir şehir oluşturma hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Erdi Kılıç ve Pelin Sençper Biçer, üretimden gelen güçlerini kullanarak yılda yaklaşık 2,5 Milyon TL tasarruf sağladıklarını kaydetti.
Kılıç ve Sençper Biçer, amaçlarının Keşan’daki vatandaşlarına daha az maliyetle daha fazla hizmet verebilmek, güzellikler sunabilmek olduğunu kaydetti.
Erdi Kılıç ve Pelin Sençper Biçer, “Keşan’ımızın görünüşüyle hem hemşehrilerimizin hem de şehre gelen misafirlerimizin içi açılsın diyerek şehrimizin her noktasında peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kullandığımız çiçekleri eğer dışarıdan almaya kalksak yıllık çok büyük meblağlar ödememiz gerekiyor. Ama biz kendi üretimimizle yılda yaklaşık 2,5 milyon TL tasarruf ediyoruz. Buraya harcayacağımız miktar, belediyenin farklı çalışmalarında kullanılarak vatandaşımıza hizmet olarak sunuluyor.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER