Keşan Gıda İhtisas OSB’de büyük bir adım daha atıldı

Keşan Gıda İhtisas OSB’de büyük bir adım daha atıldı

Keşan Gıda OSB müteşebbis heyeti, Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında, 26 Ekim 2023 Perşembe günü toplandı.
Saat 10.00 sıralarında Keşan TSO Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya; müteşebbis heyeti üyeleri; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Feridun Tümer, İl Genel Meclisi Üyeleri Erdinç Can, Sezgin Gündoğdu, Erdoğan Gümülcineli, İsmail Keleş ve Halil Bayazıt, Orkun Özkaya, Murat Arıkan, Cüneyt Yüksekdağ’ın yanı sıra Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç katıldı.

“Gıda OSB’nin alt yapısına başlamış olacağız”
Yaklaşık bir saat süren toplantı sorasında basın mensuplarına bilgi verildi. Keşan Gıda OSB müteşebbis heyeti toplantısında önemli kararlar alındığını ifade eden Şapçı, “Keşan Gıda OSB’nin ön tahsisle satışa başlaması en önemli kararlardan. Bu sayede de Gıda OSB’nin alt yapısına başlamış olacağız. Sürecin bundan sonra daha da hızlanarak ilerleyeceğini düşünüyoruz. Yapılacak başvurular ile beraber ne takım sektörlerin, yatırımcıların yer alacağını göreceğiz. Alınan kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Cesur bir karar aldık”
Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Gıda OSB’miz için hayırlı bir karar aldık. 2014’ten bu yana büyük çaba gösterdiğimiz çalışma için start veriyoruz. Bugüne gelene kadar önemli bir başlangıç yaptık, Sanayi Bakanlığımızın destekleri, mera vasfından çıkarılmasında Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın destekleri, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bugünlere gelişimiz derken sona geldik. Müteşebbis heyetimiz oluştu. Valimizin önderliğinde bugün cesur bir karar aldık. Gıdanın önümüzdeki süreçte çok kıymetli olacağının herkes farkında. Bölgemizin de tarım, ticaret ve turizm ile gelişmesi gerektiğini belirledikten sonra artık gıda OSB’nin başlama zamanı geldi. Sanayi Bakanlığımız bize bir fırsat tanıdı ve bunu olumluya çevirmek için çaba sarf ediyoruz. Bundan sonra gelecek fabrikaların yapısı belli olacak. Bölgemize hayırlı olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde bir başarı hikayesi yazacağız.” diye söyledi.

“Parsellerin tahsisi ve alt yapı çalışmalarımız başlıyor”
Vali Sezer ise gıda OSB’nin Keşan ve Edirne’ye hayırlı olmasını temenni ederek, “2014 yılında başlayan bir süreç içerisinde herkesin katkısı var. Gelinen noktada maalesef bir deprem yaşadık. Tüm yoğunluğumuz deprem bölgesinde. İl olarak kendi imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak burada organize sanayinin tamamlanması için bir irade ortaya konuyoruz. Hem milletvekilimizin hem Sanayi Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın destekleri var. Büyük potansiyeli olan bir iliz. Hem Avrupa’ya çıkış noktası hem de İstanbul’a yakınlığı ile Keşan çok önemli bir şehir. Buranın 3 ana geçim kaynağı var. Biri tarım. Çok verimli topraklar var. Turizm de çok önemli ve tarıma dayalı sanayi. Keşan’da Belediye Başkanımızın, müteşebbis heyetimizin büyük bir heyecanı var. Bu heyecana ortak olduk. Bugün önemli kararlar aldık. Kısa sürede altyapı noktasında temel atma ve faaliyete başlamayı temenni ediyoruz. Parsellerin tahsisi ve alt yapı çalışmalarımız başlıyor. 1 yılın sonunda burada birçok fabrikanın kurulduğunu, bittiğini, temellerin atıldığını görmeyi umuyoruz. Bu noktada müthiş bir talep olacağını düşünüyoruz. Şuanda çalışma tamamlanmamasına rağmen bilgi alan iş insanları var. Burası tarıma dayalı ve çevreye duyarlı bir şehir. Öncelikle çevreyi kirletmeyecek, buradaki doku ile uyumlu sanayileri tercih edeceğiz. Yine burada tarımı destekleyecek, tarım aletleri de dahil olmak üzere üretim yapacak olanlara öncelik vermeyi düşünüyoruz. Keşan’da böyle bir organize sanayi için start verilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Keşan ve Edirne adına çok önemli bir projeye imza atıldı. Keşan OSB’nin marka olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER