Keşan Sanayi Sitesi, “Esnafı cezalandırmaya çalışmak, belediyeye yakışmıyor”

Keşan Sanayi Sitesi, “Esnafı cezalandırmaya çalışmak, belediyeye yakışmıyor”

Keşan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hakan Gürel ve yönetimi, Keşan Belediye Meclisi’nin 26 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen temmuz ayı olağan toplantısının 2. oturumundaki yaşanan olaylar ve konuşmalar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun sanayi sitesine yönelik yatırımların durdurulması sözlerine karşılık yapılan açıklamada, “Zor günlerden geçirmekte olan esnaflarımıza bir zorlukta siz yaşatma gayretinden vaz geçiniz.” denildi.

Yönetim kurulu tarafından “Keşan Belediye Meclis toplantısında yaşanan olaylar ve gerçekleşen konuşmalar yönetim kurulumuzu bu konuda açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır.” sözleriyle yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“11 Temmuz 1967’de büyük özveriler ile kuruluşu gerçekleştirilen ve bölgemizin en büyük sanayi sitesi olma özelliğini taşıyan Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi mevcut yönetim kurulu 16 Haziran 2021 tarihinde 417 ortağının destekleri ile seçilmiş (sayın Helvacıoğlu’nun isteği ile değil) ve görevini sürdürmeye devam etmektedir.

Bir kooperatif olması hasebi ile yapacakları ve görevleri ana sözleşmesi ve kooperatifler kanunu hükümleri ile sınırlı olan yönetim kurulumuz ortaklarının farklı alanlardaki ticari faaliyetlerinden dolayı çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmek mecburiyetindedir.
Kendinden önce görev yapmış 6 başkan ve yönetim kurulunun yaptığı gibi ortaklarının oyları ile seçilmiş olan mevut yönetim kurulumuz ve onun başkanı da seçildiği günden beri gerek Keşan Ticaret ve Sanayi Odası gerekse esnaf odalarının temsilcileri birlikte hareket ederek faydalı işler yapmaya özen göstermektedir. Bu birlikteliğe bugüne kadar Keşan Belediyesi’ de iştirak etmiş ve oldukça önemli katkılarda bulunmuştur.
“Yatırımları durduracağını belirtti”
“Saygı değer Keşanlılar ve değerli ortaklarımız bildiğiniz üzere belediye meclis toplantısında vatandaşın kullandığı su bedellerine zam yapmak isteyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu talebi meclis üyelerinin oy çokluğu ile ret vermesi üzerine aynı zamanda belediye meclis üyesi olan yönetim kurulu başkanı Hakan Gürel’i itham ederek sanayinin yollarının yapılmasını istemediği ve o yüzden sanayiye yapılacak bütün yatırımları durduracağını belirtmiştir.”
“Oynamayı bilmeyip ‘yerim dar’ demekle eşdeğer”
“Farklı siyasi görüşlere mensup ortakları bulunması nedeni ile bugüne kadar Keşan’ın siyasi konularında taraf olmamaya özen gösteren yönetim kurulumuz yaşanan bu olaydan sonra Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na cevap vermek durumunda kalmıştır. Belediye başkanı öncelikle şunu bilmelidir ki; sanayi sitesinin yolları ve kaldırımları Keşan Belediyesi’nin sorumluluğu altındadır ve doğal olarak bozulmuş olan bu yolların yapılması Keşan’ın her yerinde olduğu gibi belediyenin asli görevidir. Ayrıca bozuk olan bu yolların ilk yüz günde yapılacak icraatlar arasında olduğunu sayın belediye başkanına hatırlatmak isteriz. Zira sayın Helvacıoğlu seçim için sanayiyi gezerken 100 günde sanayinin yol sorunu kalmayacak demişti. Dördüncü yılana gelmek üzere olan görev süresinde kredi meclisçe onaylanan bu çalışmanın suya zam yapılmadı ben de yol yapmıyorum demenin “oynamayı bilmeyip yerim dar demek” ile eşdeğer olduğunu belediye başkanı Sayın Helvacıoğlu’na hatırlatmak isteriz.”
“Keşan Belediyesi’ne yakışmıyor”
“Saygı değer ortaklarımız ve buradan ekmek paralarını büyük bir özveri ile çıkarma gayretinde olan pek kıymetli esnaflarımız; şu belirtmek isteriz ki bizden önce görev yapmış altı yönetim kurulunun yaptığı gibi bizde Keşan Belediyesi ile uyum içinde çalışma azim ve gayreti içerisindeyiz. Lakin istek ve talepleri kabul görmediğinde sanayi sitesine ve oradan geçim sağlan esnafları cezalar ve bürokratik bir takım zorluklar ile cezalandırmaya çalışmak Keşan Belediyesi’ne yakışmamaktadır.”
“Helvacıoğlu’na çağrı”
Buradan Keşan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Kooperatif genel kurulumuzda katılarak ortaklarımıza verdiğiniz yollar ve işyeri ruhsatları ile ilgili sözlerinizi tutunuz sapla samanı birbirine karıştırmayı bırakınız. Zor günlerden geçirmekte olan esnaflarımıza bir zorlukta siz yaşatma gayretinden vaz geçiniz.”


Kaynak: Keşan Online
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER