Keşan TSO’dan “yerel esnaf” çağrısı

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ataklı: ‘’Ramazan Alışverişini Yerel Esnaftan Yapalım, Bölgemiz Kazansın’’ 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı, Covid-19 Salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan ve sadece belirli saatlerde hizmet verebilen yerel işletmeler için Ramazan Ayı öncesi Keşan, İpsala ve Enez’de yaşayanlara çağrıda bulundu.

Keşan TSO’dan “yerel esnaf” çağrısı

Pandemi sürecinin başında başlattıkları “Alışverişini Yerel Esnaftan Yap Esnafına Sahip Çık” kampanyasına dikkat çeken Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ataklı, Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte yerel işletmelerin Ramazan alışverişleri için hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Covid-19 Salgını süresince gelir kaybı yaşayan yerel işletmelerin Ramazan ayı için hazır olduğunu ifade eden Ataklı, Covid-19 Pozitif vaka sayılarının artmaması için Ramazan ayında iftar sofralarında eş dost ve akraba ağırlamalarına ara verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
‘’Bu Ramazan Evlerimizdeyiz’’
Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları ve diğer pandemi tedbirleri gereğince iftar çadırları, aşevleri gibi Ramazan ayına özel toplu yemek organizasyonlarının olmayacağını belirten Ataklı, ‘’Bu Ramazanda önceki yıllara göre evlerimizde daha fazla vakit geçireceğiz, iftarlarımızı evlerimizde açacağız. Dolayısıyla evde tüketimin geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olmasını bekliyoruz. Ramazan ayı süresince alışverişlerimizi yerel işletmelerden yapalım, Covid-19 Salgını süresince kazancı düşen yerel işletmelerimize destek olalım’’ Dedi.
‘’Kurallara Uyalım Şehrimizin Rengi Değişsin’’

Sözlerine devam eden Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ataklı, ‘’Ramazan ayının olmazsa olmazı kalabalık iftar sofraları… Ama sağlığımız, sevdiklerimizin sağlığı her şeyden önemli. O yüzden bu süreçte kalabalık iftar sofralarında buluşmayalım. Her zaman tekrarladığımız, Maske – Mesafe ve Hijyen kurallarına hassasiyetle uyalım. Bununla birlikte yaklaşan Mübarek Ramazan ayımızın, Bölgemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor Ramazan ayı sonunda vaka sayılarının azalmasını ve şehrimizin düşük riskli iller arasına girmesini temenni ediyorum’’ Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER