Keşan’dan Kayseri’ye hasır sepet

Keşan Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) diğer illerden ve yabancı ülkelerde sipariş almaya başladı. KESKÜP, Kayseri’den gelen siparişi 27 Temmuz 2021 Salı günü kargoya verdi. Konuyla ilgili olarak Keşan Belediyesi Başkan Vekili Nehir Gergin, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Melda Dağtaş ve kooperatif üyeleriyle bir araya geldi.

Keşan’dan Kayseri’ye hasır sepet

“KESKÜP KEŞAN’A DEĞER KATIYOR”
Burada konuşan Gergin, kadınların bu çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kadınlarımızın üretime, aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkı vermelerini sağlamak amacıyla Keşan’ımızda kadın kooperatiflerinin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Göreve başladığımızda Keşan’ımızda hiç kadın kooperatifimiz yoktu. Valiliğimizin büyük destekleri, belediyemizin girişimleri ve kadınlarımızın çabası ile bugün 2 kadın kooperatifimiz var. Kadınlarımız birleşiyor, üretiyor ve kazanıyor. Emek kadından, sepet hasırdan´ projesi kapsamında kurulan KESKÜP yurt içi ve yurt dışı satışları ile her geçen gün büyüyor. Kadınlarımız Keşan'ımıza değer katmaya devam ediyor. Nisan ayından itibaren üretim ve satışlarını sürdüren kooperatifimiz bugün ilk kez şehir dışından sipariş aldı. Biz de heyecanlarına ortak olmak üzere bugün yanlarında olduk. Kayseri’den alınan sipariş internet sitesi üzerinden hem yurtiçi hem de yurtdışı olarak satılacak. 100 adet minik çan avize, 20 tane hoş geldiniz duvar süsü, 20 adet de şapka duvar süsü Keşan’dan Kayseri’ye doğru yola çıkıyor. Ben şahsım ve Keşan belediyesi olarak kadınlarımızı kutluyorum. Kooperatifimiz ile onlarca kadınımız üretime dahil oldu. Keşan’ımızın çalışkan kadınları, ekonomiye can vermek için büyük çaba ve emek sarf ediyorlar. Türkiye'nin hediyelik sepetleri artık Keşan'da üretiliyor. 'Kadın' demek emek ve başarı demektir. Dün, bugün ve yarın demektir. Kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Birlikte çok güzel işler başaracağımızdan hiç kuşkumuz yok. Kadınlarımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Hasır ve sepetin geleceğe taşınmasında önemli bir iş yapılıyor.”
Daha sonra söz alan Dağtaş ise kooperatifin Edirne Valisi ve eşi, Keşan Kaymakamı ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun destekleriyle kurulduğunu ifade ederek, “Bugün ilk kez yurt içinde başka bir ile, Kayseri’ye ürün gönderiyoruz. Bugüne kadar Belediye Başkanımızın verdiği destek gelişmemizde büyük rol oynadı. Bu vesile ile kendisine geçmiş olsun diliyoruz.”
Melda Dağtaş, sepetçilik konusunda dönem dönem kursların açıldığını ve katılmak isteyen vatandaşların Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından ürünler kargoya verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER