“Meriç Kara Kavunu” tescillendi

“Meriç Kara Kavunu” tescillendi

Geçtiğimiz dönem Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, tarafından başvurusu 28.04.2017 tarihinde gerçekleştirilen “Meriç Kara Kavunu” coğrafi işaret başvurusunu tescil aldığı öğrenildi.

Tescil Belgesi Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretli Ürünler Web Sitesi’nden ilan edildi.

Meriç Ziraat Odası geçmiş dönem Başkanı Ömer Ergin, “Meriç Kara Kavunun” coğrafi işaret tescilinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle, Meriç Ziraat Odası tarafından Nisan 2017’de yapılan başvuru uzun değerlendirme surecinin ardından kabul edildi ve Meriç Kara Kavunu Menşei Adı tescil edildi.

Coğrafi işaret başvurusu kabul edilen “Meriç Kara Kavunu” hakkında açıklama yapan Ömer Ergin, “Meriç Kara Kavunu” menşei adının tescili ilçemizin en önemli ekonomik değerlerinden olan Kara Kavun’un markalaşması ve korunması açısından çok büyük önem arz ediyor. Coğrafi işaret tescil, bu lezzetin ilelebet korunmasını sağlayacak ve “Meriç Kara Kavunu” ulusal pazarlarda daha kolay pazarlanmasını ve üreticilerimizin elde edeceği kazancın artmasını sağlayacak. “Meriç Kara Kavunu” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesiyle birlikte ilçemizle özdeşleşen bu ürünümüz ulusal boyutta tanınacaktır. Yaptığımız bu çalışmalarla hedefimiz, Meriç’imizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktadır. Coğrafi işaretler, ürünü korunmasının yanı sıra, ürüne dinamik pazarlama gücü katmakta, tarımsal çeşitliliği arttırmakta, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Tüm bu faydalar göz önünde bulundurulduğunda hem ülkemizdeki hem de ilçemizdeki yerel değerlere sahip çıkılması adına ürünlerin tescillenmesi çalışmalarına özel önem verilmesi gerekmektedir. Bundan sonraki süreçte coğrafi işaret tescillinin avantajlarından faydalanmak ve marka değerimizin geliştirme için üreticilerimizle ortak çalışmaları arttıracağız. İlçemizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak, “Meriç Kara Kavunu” coğrafi işaret tescilli ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun. Coğrafi işaret başvuru sürecinde emekleri geçen başta Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp’e, geçmiş dönem İlçe Kaymakamımız Sayın Erdinç Demir ve Sayın Ekrem Güngör’e, geçmiş dönem Belediye Başkanımız Nihat Yörük’e, İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Levent Arslaner ve Serdar Çoban’a, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e, yatırım destek ofisi Gamze İnan Sarıca ve çalışma arkadaşlarıma, başvurunun her aşamasında bizlere destek olan adını sayamadığım herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Uzunköprü Barış Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER