Sarıcaali köyünde, Kadın Girişimciler Kooperatifi Üretim Merkezi kuruldu

İpsala ilçesine bağlı Sarıcaali köyünde Edirne Valiliği ve İpsala Kaymakamlığının destekleriyle Kadın Girişimciler Kooperatifi Üretim Merkezi kuruldu. İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör Sarıcaali Köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Hamit Korkan ve Sarıcaali Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Remziye Korkan tarafından karşılanan Güngör, köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Ardından yeni kurulan Kadın kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Sarıcaali köyünde, Kadın Girişimciler Kooperatifi Üretim Merkezi kuruldu

Edirne Valiliği destekleri ve İpsala Kaymakamlığı koordinasyonunda kadın üreticileri destek amaçlı kurulan Kadın Girişimciler Kooperatifi Üretim Merkezi, Kaymakam Güngör tarafından incelendi. Yapılan işler ve gelinen aşamalar değerlendirildi.
Sarıcaali Köy Muhtarı Hamit Korkan ve Sarıcaali Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Remziye Korkan, Sarıcaalili kadın üreticilere verdikleri desteklerden dolayı Edirne Valisi Ekrem Canalp ve İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör’e teşekkürlerini iletti.
Kaymakam Güngör konuyla ilgili şunları aktardı;
“Valiliğimizin himayelerinde Kaymakamlığımızın koordinasyonunda kadınların üretken bireyler olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gerekli tüm desteklerin yapıldığının altını çizerek, Kadınların iş gücünün ekonomiye yansıtılması, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır. Kadınların hayatın her alanında aktif bireyler olarak yer almasını sağlayacak projeleri, çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu bağlamda kooperatifimizin yapacakları faaliyetlerde yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum. Kadın kooperatiflerine büyük desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Ekrem Canalp ‘e teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kaynak: Yeni Gazete

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2022, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER