“Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde yüz zam!”

“Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde yüz zam!”

İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur, şehirlerarası otobüs firması işletmecilerinin sorunlarını gündeme taşıdı.
Şehirlerarası otobüs firmaları, pek çok kentte bilet fiyatlarına zam yaptı. İzmit Otogarı'ndan en yakın mesafeye bilet fiyatları 50 lira, en uzak mesafe bilet fiyatları ise 300 lira oldu. İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur da zamlara ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi:
“MİLLET, AKP’NİN ZAMLARINA KARŞI CANLA BAŞLA SAVAŞIYOR”
“İktidar sürekli ekonomik savaş naraları atıyor ya, çok doğru. Milletimiz, AKP yönetiminin kötü ekonomi yönetimi ve peş peşe gelen zamlarla canla başla savaşıyor. Yani ortada bir ekonomik savaş var ama bu dış güçlere karşı falan bir savaş değil, iş bilmez hükümetin kötü yönetimine karşı ay sonunu getirmeye çalışan milyonlarca Türk vatandaşının ruhani bir savaşı.”
“YAPILAN ZAM, YÜK OLARAK MİLLETİN SIRTINA BİNİYOR”
“Her şeyde olduğu gibi şimdi de şehirlerarası otobüs firmalarına yapılan zam haberleri geliyor. Kötü ekonomi yüzünden mecburi yapılan zamlar, insanların ulaşımını da ne yazık ki etkiliyor. Vatandaş dün 50 liraya gidilen yola 100 lira, 70 liraya gidilen yere 140 lira ödemek zorunda kalacak. Otobüs firmaları zaten pandeminin başından bu yana dertli. Mazot fiyatları da dövize bağlı olarak sürekli artınca zam da kaçınılmaz oluyor. Ve yapılan zam yük olarak yine milletin sırtına biniyor. Bunun sorumlusu da tabii olarak iktidarın kendisidir. Bu gemi artıyor yürümüyor. Kaptan, gemiyi bir an önce karaya çekmeli ve dümeni devretmelidir. Millet zamlar altında can çekişiyor ve bu millet bunu hak etmiyor”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER