Sülük tedavisiyle, birçok hastalıktan korunmak mümkün

Bağışıklık sistemini onarıp güçlendiriyor

Sülük tedavisiyle, birçok hastalıktan korunmak mümkün

Saidamir Bakhramov, sülükle tedavi edilebilen hastalıklar konusunda bilgi verdi
İpsala’nın Yenikarpuzlu bölgesinde 2018 yılından beri faaliyet gösteren MSLEECHES Sülük Üretim Tesisi İmtiyaz Sahibi Saidamir Bakhramov, sülük tedavisinin, alternatif tıp olarak kabul edildiğini ve günümüzde birçok hastalık ve rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Sülük tedavisinin bu özelliğiyle de uluslararası tıp çevrelerinde bilimsel bir yöntem olarak uygulandığını, ülkemizde de birçok hastanelerde alternatif tedavi olarak tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden sertifika

Yılda 3 milyon adet tıbbi sülük üretilen tesiste, bilimsel çalışmalar eşliğinde üretim gerçekleştiğinin altını çizen Bakhramov, eğitimini; Rusya’da Ural Üniversitesi Mikrobiyoloji Fakültesi’nde mikrobiyoloji uzmanı olarak tamamladığını belirterek, meslekleriyle ilgili her türlü etkinliklere katıldıklarını ve son olarak kendilerine, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından sertifika verildiğini söyledi.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Sülük tedavisinin asıl amacının vücudumuzdaki bağışıklık sistemini onarması ve güçlendirmesi olduğunun altını çizen Saidamir Bakhramov, hamilelik öncesi sülük kullanımı, kan kolestrolü, troid, varis ve damar, kireçlenme, omurga fıtıkları, romatoid atrit hastalıkları ile Gastroentoroloji, jinekoloji ve hatta veteriner hekimlikte sülük tedavisinin yoğun olarak uygulandığını belirterek, Gazete Saros’a yaptığı değerlendirmede, ana başlıklar halinde şunları söyledi:

Hamilelik öncesi sülük kullanımı

​“Hamilelikten önce tıbbi sülük kullanımı, çocuğu sağlıklı taşımayı ve komplikasyonları önlemini alır. Ancak hamilelik sırasında ise sülük tedavisi uygulanmamalıdır.”

Kan kolesterolü

​“Önceden bir büyük sorun olarak görülmeyen yüksek kan kolesterolü, şimdi birçok kişiyi endişelendiriyor. Kalp krizi ve felçlerin nedeni, erkeklerde ve kadınlarda yüksek kan kolesterolünün bir sonucu olan vasküler aterosklerozdur. Sülük tedavisi, kan kolesterolünü etkili bir şekilde düşürür.”

Troid tedavisi

“Tiroid tedavisinde tıbbi sülük uygulama noktaları U ya da H harfine benzetilen ve kelebeği andıran şekle sahip olan tiroid, vücutta pek çok fonksiyonun düzenlenmesini sağlayan hormonların üretiminden sorumludur.​ Hastalıklı bölgeye yapıştırılan sülüklerin “kirli” kanı emerken bazı maddeler salgıladıklarına ve bu maddelerin hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici olduğuna inanılmaktadır.”​

Varis ve damar

“Varis ve damar hastalıklarını tedavisinde tıbbi sülükler muazzam bir etkiye sahiptir. Sülükler insanın derisine ya da mukozalara yapıştıklarında, tükürük bezlerinden hirudin denilen kan sulandırıcı bir madde salgılarlar. Hirudin denilen sülüklerin salgısı insanda pıhtılaşma faktörlerini azaltır ve kanama oluşmasını sağlarlar. Ayrıca sülüklerin tükürüklerinde histamin benzeri madde vardır ki insanlarda kılcal damarların açılmasını sağlarlar. Aynı zamanda sülükler ısırdıkları yerde ağrı oluşumunu azaltmak için anestezik madde de salgılarlar.”

Kireçlenme

​“Oldukça yaygın bir rahatsızlık olan omurga osteokondrozu (kireçlenme) her yaştan hastaya bir takım zorluklar getirir, Tıbbi sülükler bu hastalığın tedavisinde muazzam bir etkiye sahiptir.”

Omurga fıtıkları

“​Günümüzde yaygın olan hareketsiz yaşam tarzı, çoğu insanda omurganın çeşitli bölümlerinde rahatsızlıklara neden olmakta, her şeyden önce osteokondroz veya daha ciddi bir rahatsızlık olan intervertebral fıtığı olmak üzere birden fazla soruna neden olmaktadır. Bu hastalıkla başa çıkmak için kapsamlı önlemlere ihtiyaç vardır. Şüphesiz bu önlemlerim en başında yüzyıllardır uygulanan sülük tedavisi gelmektedir.”

Jinekolojik alan

​“Jinekolojik alandaki çoğu rahatsızlıkları tıbbi sülük uygulamalarıyla tedavi edebilmektedir. Kısırlık, endometriozis, kronik sistit, rahim fibroidleri, küçük pelviste yapışıklıkları, fallop tüplerinin tıkanıklığı, mastopati ve sancılı adet görme vb. hastalıklarda tıbbi sülük tedavisi ile güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.”

Romatoid Atrit

​“Tıbbi sülükler ellerimizde bulunan romatoid artrit hastalığının tedavisinde oldukça etkilidir. Keşke "sülük tedavisi" nin romatizmadaki muhteşem etkilerini bilseler de karaciğer ve böbreklerini yavaş yavaş bitiren ağır romatizma ilaçlarından kurtulsalar. Romatizmal hastalıklar sülük tedavisinin en etkili olduğu hastalıklar gurubundadır.”

Gastroenterolojide

​“Gastroenterolojide, hastalıkların çoğalması nedenleri arasından başlıcaları; bağışıklık eksikliği, ilaçların yan etkileri ve doğru beslenmeme eksikliği olarak kabul edilir. Tıbbi sülük tedavisi; sindirim sistemi hastalıklarına karşı mücadelede ilaçlar için ciddi bir rol almaktan ziyade, İlaç tedavisi ile birlikte de yapılabilir ve bu durumda reçete edilen tedavinin etkisi sizler için çok daha yüksek ve etkili olacaktır.”

Veteriner hekimlikte

​“Tıbbi sülüklerin birçok ülkede veteriner hekimlikte çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu konuda daha ayrıntılı bilgileri yakında paylaşacağız.”

İsrail siyonizmini kınıyoruz

​Saidamir Bakhramov öte yandan İssrail’in son haftalarda Filistin’de yaptığı insanlık dışı faaliyetlerini ve uyguladığı siyonizmi kınayarak, “Filistin bizim kırmızı çizgimizdir.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER