Vali Kırbıyık, Keşan ve İpsala OSB’lerinin son durumunu açıkladı

Vali Kırbıyık, Keşan ve İpsala OSB’lerinin son durumunu açıkladı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yeni yatırımlar için genişletilmesi kararı alındığını açıkladı.
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki istihdam alanlarını genişletmek için çalıştıklarını söyledi.
Edirne'nin tercihini sanayiden ziyade tarım ve turizmden yana kullanan bir şehir olduğunu vurgulayan Kırbıyık, sanayinin de tümden reddedilemeyeceğini kaydetti.
Bölgedeki OSB'lerle ilgili bilgi veren Kırbıyık, şöyle konuştu:
"Keşan Gıda İhtisas OSB'nin artık tüm süreçleri tamamlandı. Şubat ayı içerisinde ihale edilecek. Orada çıkan maliyetler doğrultusunda yer tahsisi sürecimiz başlayacak. Yer tahsislerini yaparak yatırımcıların oradaki faaliyetlerini gerçekleştirmesini sağlayacağımız bir döneme giriyoruz.
İpsala OSB'de çok hızlı bir aksiyon alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın onayıyla kuruluş aşaması gerçekleştirildi. Orada da altyapı projesi ve parselizasyon projeleri başlıyor. 2023 yılı sonunda doğru bu çalışmaları tamamlayacağımızı ve yavaş yavaş yer tahsisi işlemlerini gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz."


Kaynak: İpsala Haberleri


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER