Enez’de en büyük erime CHP’de, en büyük oy artışı İYİ Parti’de

Edirne’nin ilçe ilçe, seçim analizlerine devam ediyoruz.
İpsala ilçesinin ardından Saros Körfezi’nin incisi, tarihin ve yerel turizmin önemli noktası Enez’deki seçim sonuçlarını, 2018 genel seçimleriyle mukayese ederek, sayısal veriler ışığında, sizler için yorumluyoruz.
Enez ilçesinde, 2018 genel seçimlerinde yüzde 50 bandının üzerine çıkarak yüzde 53 oy oranını yakalayan CHP’nin oylarının 2023 genel seçimlerinde, yüzde 47’ye düştüğünü görüyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Enez’de, yüzde 6’lık bir oy kaybı, söz konusu.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu bir ortamda, Enez Belediyesi’nin CHP yönetiminde olduğu bir ortamda yüzde 6’lık erimenin manidar olduğunu ve sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.
Enez ilçesindeki CHP kurmayları, bu erime üzerine ciddi ciddi kafa yormalılar.
Erime bir kere başlarsa, kan kaybına dönüşebilir ve ciddi sorunlara sebep olabilir.
İYİ Parti’nin Enez’de oylarını yüzde 13’den yüzde 17 bandına yükselttiğini ve bu oranın küçümsenmeyecek bir oran olduğunu not edelim.
CHP Genel Merkezi, İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları, bu seçim sonuçlarından gerekli dersleri çıkarmaz ise özellikle Merkez İlçe de ve Uzunköprü’de yaşanan İYİ Parti oy patlaması, sonraki seçimlerde diğer ilçelere de sirayet edebilir.
Benden söylemesi.
Yine Enez’de, AK Parti’nin oylarının yüzde 20’den yüzde 18’e gerilediğini, MHP’nin oylarının ise yüzde 3’den yüzde 5 oranına yükseldiğini kayıtlara not düşelim.
Bu oy geçişinin, Cumhur ittifakı içinde bir yer değiştirme olduğunu söylemek mümkün.
Yeşil Sol’un (HDP) oylarının Enez ilçesinde, yüzde 7’den yüzde 5 bandına düştüğünü de sizlerle paylaşalım.
Bu arada Yeşil Sol’un, Enez ilçesinde MHP’den daha fazla oy aldığını da unutmamak gerekir.
Enez’de; CHP, AK Parti, İYİ Parti, MHP ve Yeşil Sol’un dışında ilçede, Zafer Partisi 92 oy, Memleket Partisi 90 oy, TİP 66 oy, YRP 45 oy, BBP ise 45 oy aldı.
21 Mayıs Pazar günü, Keşan ilçemizle devam edeceğiz.




 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakîm idaci
Hakîm idaci - 12 ay Önce

Yerel yönetim faktörü çok önemli yerelde halkın talepleri ve hizmet eksikliği karşılanmadığı taktirde sandığa yansimasidir

Faruk Günaydın.
Faruk Günaydın. - 12 ay Önce

Haberiniz de seçime katılıp oy alan diğerpartileri niye yazmadınız