“Geliyor gelmekte olan”

Türkiye seçim sürecine girdi.
Partimiz tüm kadroları ile sahada Ekonomi Masası’ndan Esnaf Masası’na, Doğu Masası’ndan Karadeniz Masası’na farklı alan ve topluluklara seslenmek amacıyla özel çalışmalar yürütülen partimizde en çok ilgiyle izlenen çalışma Doğu Masası desek yanlış olmaz.
CHP olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 24 ilde parti teşkilatlarını güçlendirmek, oy oranını arttırmak ve yaklaşan seçimlerde milletvekili çıkarmak amacıyla kurulan Doğu Masası yaklaşık 1.5 yıl önce çalışmaya başladı.
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlık ettiği masa çalışmaları kapsamında, bölgede yapılan ziyaretlerde üye katılım törenleri, esnaf ziyaretleri, kanaat önderleri ile görüşmeler gerçekleştirildi.
ÜYE SAYISI YÜZDE 150-300 ARTTI
Parti Genel Merkezinizin paylaştığı verilere göre örgüt kapasitesini güçlendirme amacıyla yapılan çalışmaların ilk hedefi üye sayısını ve örgüt kapasitesini arttırmaktı.
Bu hedefe ulaşmak için yapılan çalışmalar ile bölgede çok büyük yol alindi. Geçen 1 yılda bölgenin 24 ilindeki üye sayısı yüzde 150-300 oranlarında artış gösterdi.
CHP olarak, 81 ilde artan üye sayısına bakıldığında, en çok üye yapılan ilk 10 ilin tamamı Doğu Masası içerisinde yer alan kentler oldu.
Yine en çok üye yapılan 20 ilin 17’si Doğu Masası illerimizdir.
Üye artışında ilk sıralarda Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Van, Muş ve Hakkari kentleri yer almaktadır.
Örneğin Hakkari’de CHP’li üyenin olmadığı tek bir köy ve mahalle kalmadığı bilgisini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Üye sayısının artması temelde teşkilatları güçlendirme amacı taşıyor.
Ama artan üyeler, sandık güvenliği açısından da önemli.
Şu an bölgedeki tüm sandık kurulları için görevlendirmeler yapılmış durumda..
Partiye yeni üye kazandırmanın bu bölge açısından bir başka sonucu daha var.
O da “çarpan etkisi” olarak ifade edebiliriz.
Bunu da şöyle ifade edebiliriz “Aile CHP’ye geçince özellikle batı illerine çalışmak okumak ya da yaşamak için gidenlerden de CHP’ye geçişler oluyor. Örneğin İzmir’de bu şekilde çok sayıda katılım oldu.
Önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. Yani Doğu katılımı batıyı tetikliyor. Tam anlamıyla bir çarpan etkisi oluyor” diye tanımlayabiliriz.
'HELALLEŞME BİR MİLAT'
Tabii Doğu’da CHP’nin örgütsel kapasitesini artırması tek başına oya dönüşecek bir tablo yaratacak bir durum değil ama en büyük etken olarak öne çıkmakta bunun yanında seçmenin oyunu alabilmek için bölgedeki sorunları dinleyen, onlara çözüm önerisi sunan somut vaatlerde bulunulması, parti politikalarının da bu çerçevede evrilmesi gerekiyordu.
Böyle baktığımızda ana mesele de Doğu ve Güney bölgesi gibi diğer bölgesel sorunlar hakkında, CHP olarak bizim bu sorunları nasıl algıladığımız ve çözüm önerimiz bu aşamada çok önem taşımaktaydı.
Bu aşamada çok güzel geri dönüşler ve sonuçlar alınan Doğu Masası yanında hayata geçen Karadeniz Masası ve İç Anadolu masası ile bölgelerdeki üye sayısını ve örgüt kapasitesini arttırmak amaçlanıp, bölgede saha çalışmaları ile iktidarın eksikleri yanında özellikle partimizin hayata geçireceği ve uygulamaya alacağı projeleri kapı kapı dolaşarak başta halkımız olmak üzere Esnaflarımız, Kobiler, Odalara, Borsalar, STK’lar dahil tüm kesimlere anlatmaya devam etmektedir.

YORUM EKLE