10 Bin TL’lik rüşvet iddiası görevden aldırdı

10 Bin TL’lik rüşvet iddiası görevden aldırdı

Komşu İlçemiz Meriç’te Devlet Hastanesinde memur olarak görev yapan H. B.’den mesaj yoluyla 10 bin TL rüşvet, viski ve vişne suyu iddia edilen Hastane Müdürü H. D.’nin geçtiğimiz gün itibarıyla görevinden alındığı bildirildi.

Savcılığa intikal eden rüşvet iddiasında soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Meriç İlçesinde WhatsApp mesajıyla 10 bin TL rüşvet, viski ve vişne suyu istediği iddia edilen hastane müdürü H. D.’nin görevden alındığı ileri sürüldü.

Ocak ayında ortaya çıkan rüşvet iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

“İDARİ İZİNLİYDİM”

Meriç’te Devlet Hastanesi’nde görevli hizmetli memur H.B., Hastane Müdürü H.D’nin WhatsApp mesajıyla kendisinden 10 bin TL rüşvet istediğini iddia ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Edirne Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçen yıl Aralık ayında başvuru yaptı.

Memur H. B., rüşvet talebinin kent merkezine tayin edilmesi için yaptığı başvuru ile başladığını ileri sürerek, Hastane Müdürü H. D.’den 5 günlük idari izin talep ettiğini, bu izinlerin onaylandığını fakat izinli olduğu günlerde hakkında tutanak tutulduğunu öne sürmüştü.

Tutanakların iptal edilmesi karşılığında da kendisinden para istendiğini öne süren hizmetli memur H. B. cep telefona, hastane müdürü H. D.’den atıldığını iddia ettiği mesajların ekran görüntüsü ve arama kayıtlarını delil olarak sundu. Konuyla ilgili hizmetli memur H. B. müfettişlere şu bilgileri verdi; “WhatsApp’tan “Salı günü Meriç’e gel, bana 10 bin TL ateşle. Yarısını A. hocaya vereyim. Bu iş büyümeden kapansın. Büyürse sıkıntıya girersin. Gelirken de bana vişne suyu ile viski al, küçük şişe” şeklindeki H. B.’den mesaj geldi. Mesaja yanıt vermedim. Bunun üzerine beni defalarca telefonla aradı. Sonra mesajları sildi. Ben de konuyu yetkili birimlere aktardım” diye konuştu.

Kaynak: Uzunköprü Barış Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER