Aksal, “Kadına yönelik şiddeti önleme, topyekün mücadele gerektirir”

TBMM Kefek Komisyon Başkanı – AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Başkanı Şakir Gürel ve beraberindeki heyet ile TBMM’de bir araya geldi.

Aksal, “Kadına yönelik şiddeti önleme, topyekün mücadele gerektirir”

TBMM’de gerçekleşen görüşme sonrası, açıklamalarda bulunan Aksal :
“Kadına yönelik şiddetin önlenmesini hedefleyen maddeler içeren kanun teklifinin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görüşmelerini tamamladık. Devletimiz ve hükümetimizin gerekli kanuni değişikliklerin yapılması konusundaki hassasiyetleri haricinde, şiddet bireyleri, toplumları, tüm canlıları etkileyen küresel bir sorundur; Şiddetin yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet ise Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle "Bir insanlık suçudur." ve "ama"sız, "fakat"sız, "lakin"siz topyekûn bir mücadele gerektirir.
Kadına şiddet siyaset üstü bir konudur. Bu bilinçle devlet, hükümet, toplum, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, iş dünyası ve medya birlikteliği ile topyekün bir mücadele gerektirir.

Günümüzde sosyal medya başta olmak üzere medya sektörü bu anlamda çok kritik bir noktadadır. Kadının her alanda güçlenmesi bizim için vazgeçilmez bir nokta iken hayatımızın her anında etkiye sahip medyada görülecek hassasiyet, gerek kadına şiddetin *önlenmesinde* gerekse kadının güçlenmesinde etkin ve hızlı bir adım olacaktır. Bu anlamda medya dilinin ehemmiyeti ve bilinciyle daha hassas davranmak, bu mücadeleye katkıda bulunmak elzemdir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER