Ali Mercanoğlu’nu örnek alın / ERDOĞAN DEMİR

Sevgili okurlarım, biliyorsunuz 22 Mart 2022 Salı günü Enez'i 4 köyünü içine alacak ve kurulması düşünülen 5 adet bentonit ocağı için ÇED toplantısı gerçekleştirildi.

Ali Mercanoğlu’nu örnek alın / ERDOĞAN DEMİR

Şehitler Köyü’nde gerçekleşen toplantıda Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Enez Belediye Başkan Vekili Osman Gülcan, bu işin kamuoyuna aktarılmasında büyük emeği olan Enez İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, CHP Enez İlçe Başkanı Vedat Avcu ve MHP Enez İlçe Başkanı Serdar Güner, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu‘nun tahsis ettiği otobüsle Enez’e gelen Keşanlı çevreciler yer aldı.

Bu yazımda benim dikkatimi çeken ve birliktelik anlamında önemli olan bir konuyu dile getirmek istiyorum.
Bütün siyasi partilerin çevreye zarar verecek bu proje içinde meydanda yer alması ve açıklamalarda bulunması çok önemli bir konu idi.
Bunun dışında AK Parti Enez İlçe Başkanı
Ali Mercanoğlu‘nun söylediği “Bu duyarlılığınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Enezli olmayıp Keşan’dan ve çevreden bu çevre katliamına destek için gelenlere de ayrıca teşekkür ederim. Hepimiz farklı farklı işlerde meşguluz. Malum bu bölge sulama sahası içerisinde hepimizin ısrarla savunduğumuz tarım bölgesi ve 8 bin 200 dekar sulama sahası içerisinde söz konusu 5 ocağın 3 tanesi tam da bu sulama sahası içerisinde bulunuyor. Biz geçen hafta bölge muhtarlarımızla birlikte hem DSİ’yi hem de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müzü ziyaret ederek burada devletimizin bir sürü yatırımı var. Siz buna rağmen bu ocak ruhsatlarına nasıl müsaade edersiniz diye tepkilerimizi dile getirdik, olmaması gerektiğini anlattık” cümleleri destek anlamında çok büyük önemi olan bir açıklama idi.
İktidarın yaptığı veya gündeme getirdiği bir çok proje için birçok il ve ilçe başkanı kafalarını kuma sokarak duyarsız kaldıklarını yaşadığımız bir Türkiye’de, Sayın Mercanoğlu’nun bu davranışı çevre duyarlılığı konusunda alkışlanacak bir konu. Ben buradan kendisini bu cesur davranışı nedeniyle tebrik ediyor ve alkışlıyorum.
Enez’den Keşan’a gelirsek, Keşan’da 2018 yılından bu yana yaşanan bir Sazlıdere FSRU Limanı süreci varken 2022’nin ilk aylarında da yine Sazlıdere’deki projeye taş çekmek için 20 yıldan bu yana kapalı olan Belkoop Civarındaki bir taş ocağının yeniden faaliyete geçirilmesi kamuoyunun gündeminde yer alıyor.
Bu konuya Keşan Kent Konseyi öncülüğündeki mahalle sakinleri ve çevreciler ile STK’lar, partiler tepkilerini koyuyorlar.

ALİ MERCANOĞLU’NU ÖRNEK ALIN

Burada baktığımızda ise Enez’deki bentonit ocağı ÇED toplantısı için çevrecilere otobüs tahsis eden Keşan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu ile AK Parti Keşan ilçe Başkanı Sayın Gürcan Kılınç ile AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Sayın Halil Bayazıt ile Sayın İsmail Keleş’in gerek Sazlıdere FSRU Limanı ve Keşan Belkoop’taki taş ocağı konusundaki sessizlikleri ve konuyla ilgili bir açıklama yapmamaları gözlerden kaçmıyor.

Keşke Sayın Helvacıoğlu, Kılınç, Bayazıt ve Keleş de, AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu kadar cesaretli olup çevre konusunda duyarlılık göstererek tepkilerini ortaya koyabilselerdi.

Ben buradan şunu söylemek istiyorum. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, yaşadığımız bölgeye gelecek bir çevre felaketi konusunda bu kimden gelirse gelsin lütfen duyarsız kalmayalım.
Yarın bu görevlerimiz sona erdiğinde, sizler de bizler de yine burada ve çevreye duyarlı davranıyor diye tepki verdiğiniz hemşehrilerimizle bir arada yaşayacağız. Lütfen bunu unutmayın. Yaşayacak ne başka bir Türkiye var ne de Keşan var.
Bu nedenle yapılan yanlışı kim yaparsa yapsın, onun temsilcisi de olsanız, lütfen tepkinizi ortaya koymaktan korkmayınız.
Ben yazımın sonun
Mustafa Helvacıoğlu, Gürcan Kılınç, Halil Bayazıt ve İsmail Keleş’i, çevre duyarlılığı konusunda AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercaoğlu‘nu örnek almaya ve 2 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 13.00’de Belkoop’taki taş ocağında yapılacak basın toplantısına katılmaya davet ediyorum.

KONUK YAZAR / ERDOĞAN DEMİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER