CHP İpsala’dan sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama

CHP İpsala’dan sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kısa bir süre önce hayvanseverler tarafından yapılan açıklamaya cevap geldi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Çok kıymetli İpsala Halkı, değerli kamuoyu, bir süre önce bazı yayın organlarında ''İpsalalı hayvanseverler'in'' CHP'li meclis üyelerinini ''güya'' sahipsiz sokak hayvanlarına, İpsala Belediyesi’nce yapılan mama yardımına, ilgili komisyonda karşı çıktıkları gerekçesiyle tepki gösterdikleri bir yazı çıkmıştır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bu yazımız İpsalalı hayvanseverlere karşı değildir. Anladığımız kadarıyla kendileri ''birileri'' tarafından yanlış bilgilendirilmiş ve masumane hayvan sevgileri kullanılarak partimiz hedef gösterilmiştir.

Sokak hayvanlarına yapılan yardım konusu İpsala Belediyesi Bütçe Komisyonunda tartışılmıştır. Fakat tartışmanın konusu, İpsala Belediyesi neden sokak hayvanlarına mama alıyor değildir! Tartışmanın konusu sokak hayvanlarının besinlerinin karşılanması da değildir!

Partili komisyon üyemizin sorduğu sorular ve almak istediği cevaplar açıktır. Bütçe komisyonuna gelen rapora göre İpsala Belediyesi’nce 2021-2022 arası bütçede 6 tona yakın mama alımı yapılmıştır. Sorun mama alımında da değildir. Bizim ilgili komisyonda sorduğumuz sorular açıktır. Bu sorulara İpsala Belediye Başkanlığı, İpsala Halkı ve Sevgili Hayvanseverler birlikte cevap vermelidir.

1- Mamaların alımına, hani kalitede mama alınacağına ve hangi miktarda mama alınacağına nasıl karar verilmiştir? Veya kim karar vermiştir? Belediye bünyesinde hali hazırda çalışan bir veteriner mevcutken, kendisinin onayı, izni, görüşü alınmış mıdır?

2- Söz konusu mamalar İpsala Belediyesi'nin hangi kurumu tarafından dağıtılmaktadır?

3- Mama dağıtımında hangi kriterler esas alınmıştır?

4- Mamaların kimlere verileceği hususunda nasıl bir karar alınmıştır?

5- Kimlere ne kadar mama yardımı yapıldığı belli midir?

6- İpsala Belediyesine gitmesine rağmen hiç mama yardımı almayan, alamayan kişiler mevcuttur. Bu kişilere mama yardımı ne zaman, nasıl yapılacaktır?

7- Bir belediye çalışanının bagajında gezdirdiği mama torbalarından şehrin istediği her yerine el küreğiyle mama saçması doğru bir davranış mıdır?

Değerli İpsala Halkı, Sevgili Hayvanseverler, bizlerin sorduğu sorular bu kadar açıktır. Sokak hayvanları beslenmesin, sokak hayvanlarını korumaya çalışanlara da yardım yapılmasın gibi bir görüşümüz hiç bir zaman olmamıştır. Değerli meclis üyelerimiz sadece halkın parasının nasıl harcandığını sormuşlardır ki bu husus, sizlerin onları seçmenizin temel sebebidir.

Yapılacak mama yardımının tüm hayvanseverlere eşit şekilde ulaşması da en temel isteğimizdir.

Bu konu İpsala'da gündeme geldikten sonra bizler de hayvanseverlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Kendileri bizlere ''konunun bu şekilde olduğunu bilmediklerini, sadece CHP'liler mama dağıtılmasını istemiyor, bu konuya karşılar'' diye bilgi verildiğini aktardılar.

Son söz olarak şunu söylemek istiyoruz ki, bizim sorduğumuz soruları her kim ki çarpıtıp, halka CHP'liler mama dağıtılmasına karşı çıkıyor diye söyleyip partimizi hedef gösteriyorsa, İpsala Halkı bilsin ki, o kişiler yalancıdır, namus ve şeref yoksunudur. Halkımız da bu insanları böyle bilsin. Saygılarımızla.”

CHP İPSALA İLÇE BAŞKANLIĞI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER