Cinayet zanlılarının ifadeleri ortaya çıktı

Cinayet zanlılarının ifadeleri ortaya çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Toprak’ın oturduğu apartmanın otoparkında bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan E. M. ile G.Ö.’nün ayrıca tutuksuz yargılanan eski eş N.Ö’nün ifadelerine Edirne Gazetesi ulaştı. Cinayet öncesi ve sonrası yaşananlar tek tek anlatıldı.

Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi’nde 31 Ağustos 2020 tarihinde 45 yaşındaki Murat Toprak’ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili iddianamenin kabul edilmesinin ardından olayın şüphelileri hakkında Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cinayetin şüphelileri olarak tutuklu yargılanan E. M. ile G.Ö. cinayet öncesi ve sonrasını mahkemedeki ifadelerinde detaylı olarak anlattılar. Merhum Murat Toprak’ın eski eşi aynı zamanda dosyada ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirme’ suçundan yargılanan N.Ö.’de ev sürecine dair yaşananları anlattı.
Merhum Murat Toprak ile sanık N.Ö’nün evli olduğu dönemde aldıkları daire hakkında mahkeme başkanının sorularını yanıtlayan tutuklu yargılanan sanık E. M. cinayetten önce sanıklar N.Ö. G.Ö ve enişteleri Ş.K ile eve gittiklerini ve evin kilidini değiştirdiklerini söyledi. Bu evde 1-2 gün kaldığını anlatan E. M. evi kiralamak istediğini, N.Ö. G.Ö’nün kendisine ‘
kalkacağın iş değil, evi ya kiraya vereceğiz ya satılığa çıkaracağız’ dediklerini iddia etti.


Tutuklu yargılanan sanık E.M. olay günü saat 16.00 sıralarında kuaför dükkanında çıkıp diğer sanık G.Ö.’nün Avrupa Kentte bulunan evine gittiklerini anlattı. Eve gittiklerinde dosyada sanık olarak eski eş N.Ö. ve merhum Murat Toprak’ın oğlu M.C.’nin evde olduğunu belirten E.M. evinde bahçesinde durduğu esnada merhum Murat Toprak’ın çalışma saatlerini öğrenmek için daha önceden aradığı güvenlik görevlisi G.V. isimli şahsın kendisini aradığını ve merhum Murat Toprak’ın işten çıkış saatini öğrendiğini söyledi. İlerleyen dakikalarda N.Ö. G.Ö ile birlikte Avrupa Kentteki evden çıkıp markete alkol almaya gittiklerini anlatan E.M daha sonra Karaağaç turu yapıp gün batımını izlediklerini söyledi.
İlerleyen dakikalarda kendisini Kıyık Caddesine bıraktıklarını anlatan E.M. eve gidip üzerini değiştirdiğini daha sonra arkadaşını arayıp Kıyık Caddesinde buluştuklarını belirtti. Birkaç yere gittikten sonra arkadaşıyla alkol içmeye devam ettiğini anlatan E.M., borç para alacağını söyleyerek arkadaşına kendisini SGK şubesinin oraya bırakmasını söyleyerek SGK’nın önüne gittiklerini ifade etti. Burada birkaç dakika bekledikten sonra
‘aracı yok arkadaşı kaçırdım’ diyerek yanındaki arkadaşına kendisini merhum Murat Toprak’ın evinin oraya getirmesini söylediğini anlatan E.M., arabadan indiğinde merhum Murat Toprak ile konuşmaya başladığını ancak aralarında küfürlü tartışma yaşandığını ileri sürdü.

Merhum Murat Toprak’ın elini beline attığını iddia eden E.M., “elini beline atınca kendisi zaten güvenlik görevlisi o şekilde görünce ben her zaman yanımda taşıdığım şu çakıyı cebimden çıkardım. Kendimi korumak amaçlı ne çıkaracağını da tahmin edemediğim için o şekil o tekme atınca efendim bana denk getiremedi beraber düştük zaten onunla. Aşağıda bıçaklandığının bile farkında değildim boğuştuk onunla o şekilde gittik baştan sıktı zaten beni zaten bu şekil. Kafa atmak zorunda kalınca ben kurtuldum ondan.” diyerek savunma yaptı.
Daha sonra arkadaşının arabasına binip kendisini Barutluk Mahallesi’nde bulunan Perşembe pazarının oraya bıraktırdığını anlatan E.M., arkadaşının daha sonra bölgeden gittiğini yanına aradığı sanıklar N.Ö. G.Ö geldiğini söyledi.


Daha sonra Avrupa Kentteki eve gittiklerini ve buradan eşya alıp İskenderköy ve Musabeyli tarafına gittiklerini anlatan E.M., arabanın içinde eşyalarını değiştirdiğini ve araba durduktan sonra attığını söyledi. İlerleyen dakikalarda kendisini Kıyık Caddesine bırakarak N.Ö. G.Ö’nün eve döndüğünü kendisinin de mezarlığa gittiğini anlatan E.M., sabah 6.30-7.00 gibi Kıyak Baba caminin orada elini yüzünü yıkadığını daha sonra bir arkadaşına mesaj gönderip öğlene kadar kendisinde kalmak istediğini söylediğini arkadaşı da izin verince arkadaşının evine gittiğini ifade etti.
Daha sonra G.Ö. ile görüştüğünü ve ilerleyen dakikalarda G.Ö. ile buluştuğunu anlatan E.M., kendisine alkol ve ekmek aldıktan sonra bir başka arkadaşının evine geçtiğini söyledi. Kendi evine gitmek istemediğini çünkü bir şey olursa polislerin kendisini alırsa annesinin görmesini istemediğini ifade eden E.M., arkadaşının evine gittiğinde polis ekiplerinin kendisini gözaltına aldığını anlattı.


TUTUKLU SANIK G.Ö.’NÜN İFADESİ

Diğer tutuklu sanık G.Ö. de, olayın yaşandığı gün saat 18.30 sıralarında eşi N.Ö. ve E.M. ile birlikte Karaağaç’a gidip alkol içtiklerini söyledi. İlerleyen saatlerde E.M’yi Kıyık Caddesine bırakıp 20.30-21.00 sıralarında Avrupa kentteki evine döndüklerini anlatan G.Ö., 00.30 sıralarında E.M’nin kendisini arayarak ‘ben terbiyesiz Murat’ı vurdum’ dediğini söyledi.

Tutuklu sanık G.Ö. ifadesinin devamında şunlara yer verdi, “Eşime dedim E.M. kavga etmiş yanına gitmem gerekiyor. Eşim de nasıl gideceksin alkollüsün, ehliyetin yok dedi taksi çağır dedi. O saatte şehir merkezinden buraya taksi gelmesi uzun süreceği ve ondan sonra birlikte çıkmayı düşündük. Eşimle birlikte E.M’nin yanına gittik. E.M’nin yanına gittiğimizde çok fazla ciddi bir şey olmuş izlenimi almadım. Üzerindeki tişörtü yırtık pantolonunun paçasında biraz kan lekeleri vardı. Ne oldu diye sorduğumda kavga ettiğini söyledi çok sarhoştu ve beni ikinci aradığında kıyafet istemişti.

Bende evden çıkmış bulunduğum için eniştem Ş.K’yi gelirken onu aradım giderken çünkü yanımda olmasını istedim. O anda ne olacak bilemedim yanımda eşim hamile çünkü. Gelirken de kıyafet getirmesini istedim. E.M. verdiğimiz kıyafetleri beğenmeyip, giymem ben bunları, bol gelir bunlar bana dedi. Ben de o zaman bize gidelim sana kıyafet vereyim, sonra eve gidersin dedim ve yeni kıyafetler verdim.
E.M. yol üzerinde araç içindeyken kıyafetlerini değiştirdi üzerinden çıkardıkları kıyafetleri keserek kestiğini gördüm neyle kestiğini bilmiyorum araç içende bıçak vardı muhtemelen onunla kesti Musabeyli koruluğunun olduğu yerde durduk araçtan indi elinde poşetle tekrar döndüğünde bu defa elinde poşet yoktu. Sonra tekrar yoldan geri dönerek E.M’yi Kıyık’a evine bıraktık. Tekrar evimize gidip yattık. Sabah kalktığımda saat 07.00 gibi E.M. kalacak yerim yok diye mesaj attı.


Ben de ardından aradım. Eve gitmediğini ortak tanıdığımız (T) isimli kişinin evine gitmek istediğini söyledi. E.M’ye sürekli malzeme aldığımız yere gelmesini söyledi. İş yerinin önünde buluştuktan sonra (T)nin evine geçtik. Yolda gitmeden önce eşim (T)yi aramıştı. Ondan sonra E.M. karnı aç olduğunu söyledi, ben kahvaltılık bir şeyler alayım ben marketten dedim. O sırada E.M. birkaç tane de alkol almamı söyledi.

Markete gidip alışveriş yaptım döndüğümde E.M’ye ne oldu, anlat bakalım şimdi, nasıl oldu bu olay diye sordum, anlatacak bir ruh hali yoktu sormayın bir şey diyerek beni geçiştirdi. Bizde işlerimiz olduğu için orada 10 dakika kadar bir zaman geçirdikten sonra noter ve banka işlemlerimiz için çarşıya doğru hareket ettik. Bu süreçte polisler eşimi birkaç kez aramıştı çarşıda birkaç işlemden sonra çıkıp emniyet binasına geçtik. Olay bundan ibarettir.”

ESKİ EŞ, EV SÜRECİNİ ANLATTI

Merhum Murat Toprak’ın eski eşi aynı zamanda dosyada ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirme’ suçundan yargılanan N.Ö.’de ev sürecine dair yaşananları anlattı. İfadesi şöyle; “Olaydan önce evin kilidini değiştirdim. Amacım eski eşimin eve girmesini engellemek idi. Kiraya vermeyi düşündüğüm için elinde evin anahtarının olması doğru olmazdı.

İlk önce evi kiralamak niyetinde idim. Tutuklu sanık E.M. kiralamak istedi, altından kalkamazsın kirasının dedim ama yine de denemek istediği için kabul ettim. Sonra düşündüğünde kendisi de maddi olarak altından kalkamayacağından vazgeçti ve başka kiracı bulma konusunda emlakçılar ile görüştüm. Evi de müsait olduğu için E.M. gösteriyordu. Zira zaten E.M. bu tarz işlerimizi de takip eden bir çalışandır. Bu süreçte eski eşimin kilit değiştirme konusunda ve kiraya verme konusunda tepkisini görmek için E.M. arada bir evde kalmasını ve ışıkları açıp kapamasını söylediğim doğrudur. Bu süreçte emlakçılarla evi gösterme işi ile sürekli E.M. ilgilenmiştir.
Ayrıca, biz Avrupa Kentteki evimizi mart ayında kiralamıştık ancak yapılması gereken işleri vardı. Pandemi olunca evin hazırlanması sürecinde E.M., eşim G.Ö. ve oğlum M.C. sürekli birlikteydiler, birlikte vakit geçirdiler. Ben çalışıyordum ve o dönemde işim daha da yoğunlaşmıştı. Kuaförler çalışamıyordu. Bu şekilde E.M. sürekli ailemizin içinde oldu. Evimizin alış verişi, salonun alış verişi, annemin evinin alış verişi, yaşlı büyüklerimizin getirilip götürülmesi, hastaneye getirilip götürülmeleri, evin bahçe ve ufak tefek tamirat işlerini E.M. yapardı. Zaten eşimin şoförlüğünü de yaptığı gibi, ihtiyaç duyduğumda benim de şoförlüğümü yapmıştır.


Dosya kapsamına yansıdığı şekliyle vefat eden eski eşi olan Murat Toprak ile bahse konu ev konusunda yaşadığı anlaşmazlıklar, kendi aralarındaki sosyal ilişkiler sıkıntılı olması ve boşandıktan sonra da yer yer bazı konularda tartışma yaşanması nedeniyle şimdiki eşi G.Ö. ile birlikte E.M.yi, eski eşini korkutması veyahut başka şekilde zarar vermesi noktasında telkinde bulunup bulunmadığı, yaşanan olaya azmettirip azmettirmedikleri soruldu.

Bu sorun kapsamında eşim ve benim yaptığımız şey ev ile ilgili kiraya verebilmek için kilidini değiştirmek ve bu fikirden de vazgeçip satarak iki adet 1+1 almak niyeti ile hareket etmektir. Bizim eşim ile sorun çözme şeklimiz bu kadardır. Yine oğlum ile ilgili olarak da bahsettiğim gibi uzaklaştırma kararı alarak yalnızca görüş günlerinde oğlumun eski eşim ile görüşmesini hukuki yoldan müracaat ederek sağlama niyetinde idim. Ev ile ilgili eski eşimin açmış olduğu davaya karşı da hukuken cevap vermek ve tedbir şerhini de gerekirse teminat yatırarak kaldırmak için avukatla birlikte hazırlıklar yapmakta iken bu olay başımıza gelmiştir.

Meydana gelen olay, E.M.’nin kendi düşünceleriyle, oğlum M.C.’nin babası ile olan sorunlarına bire bir şahit olması sonucu psikolojik olarak etkilenerek alkollü olduğu bir zamanda gerçekleştirdiği bir olaydır. Benim ya da eşimin azmettirmesi söz konusu değildir. Korkutma ya da başka şekilde zarar vermesi için de bir konuşmamız veya davranışımız olmamıştır.”

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Cinayet soruşturmasının tamamlanmasıyla hazırlanan iddianamede, sanıklar G.Ö. ile N.Ö.’nün şüpheli sanık E.M.’yi adeta kullanarak ön plana çıkardığı, sanık E.M’nin diğer sanıklar G.Ö. ile N.Ö. tarafından dolduruşa getirildiği değerlendirildi.

YARGILANMA DEVAM EDİYOR

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına devam edilen eski eş N.Ö. ve sonradan evlendiği eşi G.Ö. tasarlayarak öldürmeye azmettirme suçundan yargılanıyorlar. Cinayet zanlısı E.M. de tasarlayarak öldürme suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

Cinayet zanlısı E.M’yi aracıyla olay yerine götüren arkadaşı tasarlayarak öldürmeye yardım suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, eşya getiren enişte Ş.K.’de suçluyu kayırma nedeniyle 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Tutuklu yargılanan sanıklar E.M. ile G.Ö, ayrıca dosyada yer alan diğer sanıklar önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.


Kaynak: EDİRNE GAZETESİ

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER