Cumartesi Pazarı, dualarla açıldı

Cumartesi Pazarı, dualarla açıldı

Keşan’ın ve bölgenin en önemli pazarlarından olan ve pandemi tedbirleri kapsamında uzun süreden bu yana kapalı olan Cumartesi pazarı 20 Mart 2021 Cumartesi günü yeniden hizmete girdi.
Cumartesi pazarının yeniden hizmete başlaması nedeniyle Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Müftülüğü, Keşan Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası işbirliğinde tören düzenlendi.
Saat 09.00’da Cumartesi pazarının kurulduğu Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde gerçekleştirilen törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Keşan Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman ve Pazar tezgahları başındaki esnaf ile alışveriş yapan vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Helvacıoğlu, pazarcı esnafı, alışverişe gelen vatandaşlar, oda başkanları ile birlikte Cumartesi Pazarı’nın yeniden hizmete başlaması nedeniyle bir arada olunduğunu ifade ederek, “1 yıldan bu yana korona virüs ile uğraşıyoruz. Kazancımız ekmeğimiz azaldı, sağlığımız gitti. Bugün pazarcılarımızın her biri birer zabıta, polis ve jandarma olarak vatandaşlarımızı ve kendi esnaf arkadaşlarını uyaracaklar. Keşan’ımızda Korona virüs nedeniyle Pazar yerimizi kapatmıştık. Şimdi yeniden pazarımızı açıyoruz. Pazarımızın açılışını bereket duası ile yapmak istedik. Sabah erken kalkıp, pazarın bereketini yaşamak için hem vatandaşımız hem de esnafımızla bir arada olmak istedik. Pazarcılarımız ve alışverişe gelen vatandaşlarımız ile birlikte duamıza eşlik ediyoruz. Pazarcılarımız günün bereket getirmesini diliyoruz. Mahsullerimizin bereketli ve helalinden bol kazançlı olması için hep birlikte el açıp, amin diyoruz. Buradan pazarcı esnafımıza ve alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımıza maske, mesafe ve temizlik kurallarını bir kez daha hatırlatıyor, sağlıklı ve bereketli günler temenni ediyoruz.” dedi.
Pazarcı esnafının ve alışverişe gelen vatandaşların Cumartesi Pazarı’nın yeniden açıldığı ilk günde büyük bir sınav verdiğini dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “Eğer kurallara uyulmazsa önümüzdeki süreçte yeniden pazarlarımız kapanabilir. Maskelerimiz çay ve yemek bahanesiyle bile olsa çıkmasın. Keşan örnek olsun, bu kırmızıdan kurtulalım artık. Lokantacılarımız, restaurantlarımız da kahvehanelerimiz de açılsın artık. Biz hep beraber mücadele edersek bu işi başarabileceğiz. Pazarcılarımızın da vatandaşlarımızın da kurallara uyacağından hiç şüphem yok. Keşan bu konuda da örnek olacak, inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından bereket duası yapıldı.
Tören sonrasında Helvacıoğlu, başkan yardımcıları ve oda başkanları ile pazarcı esnafına hayırlı işler ve bereketli kazançlar, alışveriş yapan vatandaşlara da iyi alışverişler diledi.
Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da gün içinde pazaryerinde başkan yardımcılarıyla denetim gerçekleştirdi.
Keşan’ın cumartesi pazarına esnaf ve vatandaş HES kodu ile giriş yaptı. İlçe Emniyet, Zabıta, Pazar girişlerinde alışverişe gelen vatandaşlara HES Kodu sordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER