Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaflara 5 Bin TL hibe geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjde..

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaflara 5 Bin TL hibe geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
''Ramazan ayı boyunca uyguladığımız tam kapanma ve kısıtlamalarla salgını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan sonra başlayacak kademeli normalleşme adımlarının ikinci aşamasını da görüştük. Önümüzdeki günlerde bu konunun detaylarını paylaşacağız.
Aşı faaliyetlerine tedarik programının el verdiği ölçüde hız veriyoruz. Salgının süresi uzadıkça tahammüllerin azaldığını, sabırların tükendiğini biliyoruz. Bundan sonra bu kadar kapsamlı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını umut ediyorum.
Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çabaladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hibe ödemesi yaptık. Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını bin 500 liraya çıkardık.
ESNAFA İLİŞKİN AÇIKLAMA
235 bin esnafa 5 bin TL hibe desteği verilecek.
İlk grup esnafımıza bir kere olmak üzere, 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamam yer alıyor.

Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık.
Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız.
Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık.
Esnafa salgın desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı.
Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk.

DETAYLAR GELİYOR..

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2021, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER