Edirne, vaka sayısında patlama olan iller arasında

Edirne, vaka sayısında patlama olan iller arasında

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Koca, canlı yayında yaptığı açıklamada, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de tehdit eden korona virüs salgınıyla mücadeleye belli kısıtlamalara gidilerek devam edildiğini belirtti.

Pandemi ile yoğun bir mücadele döneminde olunduğuna dikkat çeken Koca, hayatın her yönüne yönelik tedbirlerin de uygulandığını kaydetti.

Koca, günlük açıklanan korona virüs tablosunda, sadece hastaların değil, semptom göstermeyen hastaları da göstermeyi planladıklarını bildirdi.

Görülen hızlı artış nedeniyle, radikal tedbirlere başvurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Koca, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve İzmir gibi bazı illerin 3. zirveyi yaşadığını söyledi.

Batıda görülen hızlı vaka artışına işaret eden ve alınan bazı tedbirler nedeniyle İstanbul’da kısmi bir düşüş yaşandığını ve tedbirlere uyulması durumunda artışın durdurulabileceğini, aksi halde daha ağır tedbirler gelebileceğine dikkat çekti.
15 ilde vakalarda yüzde 50 ila yüzde 100 oranında artışı yaşandığını belirten Koca, bu iller arasında Edirne’nin de bulunduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER