Enez Belediyesi’nde asgari ücrete %30 zam

Enez Belediyesi’nde asgari ücrete %30 zam

Enez Belediyesi bünyesinde çalışan 61 işçi için 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren asgari ücretin %30 fazlası olacak şekilde belirlendi.

DİSK Genel-İş sendikası ile Enez Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesine göre ikramiye, izin ücretleri, bayram ücretleri gibi sosyal haklarda toplu sözleşmede yer aldı.

Başkan Günenç yaptığı açıklamada: “Emeğin her zaman en yüce değer olduğunu savunduk ve bu ekonomik şartlarda yapabileceğimiz en iyi iyileştirmeyi yapmaya özen gösterdik. Biliyoruz ki; çalışma arkadaşlarımız ne kadar mutlu olursa hizmet verimliliği artar ve bu Enez’imize yansır. Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin tüm emekçi çalışma arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

DİSK genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ise:

“Özkan Başkan’a bütün imkanlarını zorlayarak, günün koşullarını da dikkate alarak işçilere yapmış olduğu zam nedeniyle teşekkür ederim. Yıllardır mağdur edilmiş olan bu grup yapılan iyileştirmelerle artık evlerine daha umutlu ve daha mutlu gidecek. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Bayram havasında geçen toplu iş sözleşmesinde Enez Belediyesi personeli de Başkan Günenç’e teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER