“Enez liman projesi iptal mi oluyor ?” / Ulaş DEMİRAY

“Enez liman projesi iptal mi oluyor ?” / Ulaş DEMİRAY

Uzun zamandır yazmadım… Bu Enez’de ve çevremizde artık yazılacak bir şey kalmadığından değil elbette… Edirne Valileri, ardından da Enez Kaymakamları değişti. Yazsan muhatabı yok. Şimdilerde hem Valimiz, hem de Kaymakamımız göreve başladılar. Okurlar mı önemserler mi bilmem ama benim görevim yazmak… Umarım yazılarımla onlara özellikle Enez için yardımcı ve uyarıcı katkılarım olur.
Giden Kaymakamımız Sn. Şükrü Alperen GÖKTAŞ ile Enez’den ayrılmadan hemen bir iki gün önce kısa bir söyleşi yaptım. Böylece giden Valimizin başlattığı ama bitirilememiş, ya da açıklanmış ama hiç başlanmamış işlerin neler olduğunu öğrenme şansım oldu. Örneğin yaygın bir söylenti haline gelen Limandaki Gümrük Binası ve diğer düzenlemelerin durdurulduğu, hatta bu projenin tümüyle iptal edildiği şeklindeki söylentilerin gerçek olmadığını öğrendim. Yine Sn. Kaymakamımız, gider ayak daha önce kamuoyuna duyurulan Enez Müzesi, Enez Kütüphanesi ve “Çadırlı ve Karavanlı Kamp yeri” çalışmaları için de her hangi bir iptalin söz konusu olmadığı bilgisini de verdi.
“Devlette devamlılık esastır” desek de bu her zaman böyle olmaz. Gelen, gidenin projelerini geriye atabilir. Hatta gereksiz ve yanlış görüp iptal de edebilir. “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi” olsa bile bu projeler AKP döneminde tek çivi dahi çakılmayan Enez için bir valilik, bir kaymakamlık projesinden çok, artık AKP iktidarının projeleridir. Özellikle ENEZ LİMAN Projesi Enez’in çok geç kalmış beklentilerinin en önde gelenidir. Açılışı Mv. Sn. Fatma AKSAL’ın katılımı ile yapılmış ve açılışta bu projenin Sn. Cumhurbaşkanı’nın talimatı olduğu özellikle vurgulanmıştır. Öyleyse başta Sn. AKSAL ve Valimiz olmak üzere, tüm görevlilerin Liman Projesi’nin geciktirilmeden Enez’e kazandırılması gereğinin, bir valinin tercih alanının dışında olduğu unutulmamalıdır.
Liman’dan bu yaz aylarında yurt içi ve yurt dışı deniz ulaşımlarının başlanabileceği duyurulmuştu. Mutlu olmuştuk. Görüyoruz ki henüz bu mutluluğa oldukça uzaktayız. Elbette bu görev değişikliklerinin de bu gecikmede payı vardır. Ama bu projenin hızlandırması ve tamamlanmasının, hem valimizin, hem de kaymakamımızın gündeminin en başında yer almasını sağlamak ve sonuçlandırmak Sn. AKSAL’ın en baştaki görevi olmalıdır.
Enez-Keşan Yolu başka baharlara kaldı. Belki bu defa bu vesile ile Aksal’ın Enez’e, NİHAYET bir çivi çakmış olmasına da hep beraber tanık oluruz…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER