Enez Tartışma Platformu, sahaya indi

Facebook’ta oluşan ‘ENEZ TARTIŞMA PLATFORMU’ isimli grup, sosyal medyadan sahaya indi. İlk toplantılarını 03 Ağustos’ta Enez Ada Balık Restaurant’da yapan Grup üyeleri özellikle, Enez Sahil Sakinleri’nin Enez’e siyasal, kültürel, sosyal yönden ne gibi katkılarının olabileceğini araştıracak.

Enez Tartışma Platformu, sahaya indi

Toplantı çağrısını yapan Ulaş DEMİRAY “Enez Sahilinde 7000 civarında konut bulunduğunu, bu hesaba göre yaklaşık 25-30 bin kişinin yazlık Enez nüfusuna eklendiğini, bu kitle içerisinde eğitimleri, kariyerleri ve deneyimleri ile çok önemli bir zenginliğin oluştuğunu” hatırlatarak “Bu toplantıları halka halka genişleterek onlara erişmenin, onlardan yararlanmanın yollarını arıyoruz. Enez ne yazık ki akılla, görgü ile, birikimle yönetilmiyor. Sahilin bu zenginliğinden yararlanmamız gerekiyor. Niteliksel özelliklerinin yanı sıra sayısal güçleri ile de Sahil Sakinleri’nin Enez siyasetine yer almaları ve yön vermeleri gerekiyor.” dedi.
Grup üyelerinin yaptıkları bu ilk toplantıda genel anlamda neler yapılabileceğinin yanı sıra Sahil kesiminin ayrı bir muhtarlık olarak Enez’e bağlanması konusundaki düşünceler değerlendirildi. Bu konuda, sonraki toplantılarda ve sosyal medyada olumlu/olumsuz yaklaşımların daha geniş olarak tartışılması ve olumlu görülürse bir İMZA KAMPANYASI başlatılması üzerinde duruldu.
Toplantıda, her haneden en az bir kişinin ikametgahını Enez’e aldırmasının hem Belediye Gelirleri açısından hem de siyasi açıdan, Sahil Sakinleri’nin ciddiye alınmasını sağlayacağı noktasında hemen hemen herkes fikir birliğine vardı.
“Enez’de söz verildiği gibi doğal gaz kullanımı kısa zamanda gerçekleşecek olursa Enez Sahil Konutları’nın özellikle oksijen bolluğu nedeniyle, sağlık açısından da bir tercih nedeni olacağını” hatırlatan DEMİRAY “Enez Sahili’nde yaşayanlar sadece evlerinin yolu, sahilde şezlong, şemsiye adaletsizliği gibi lokal sorunlar yerine daha global konu ve sorunlar konusunda tepki ve gayret sergilemeli, öncelikle de ikametlerini Enez’e aldırarak, bu tür toplantılara katılarak, çevrelerindeki deneyimli, birikimli insanları bu platforma taşıyarak bu konudaki samimiyetlerini ve iyi niyetlerini göstermelidirler” dedi
Toplantıda ayrıca Enez Belediyenin Sahilde en az 2 ambülans satın alarak ya da sezon boyunca kiralayarak hizmet vermesi gerektiği hep birlikte dile getirildi.

Toplantıların sezon sonuna kadar sık aralıklarla süreceği öğrenildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gülden kalfalar
Gülden kalfalar - 2 yıl Önce

Eşim enezde çalışıyor ben iki çocuğumla kesanda yaşıyorum 5aydir kiralık ev arıyoruz ve hâlâ bulamadık yazlıklar hariç konut sıkıntısı war banada bir çözüm bulunursa çok memnun oluruz

SIRADAKİ HABER