Gaytancıoğlu, yerel basının sesi oldu

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada son bir yılda kâğıda yapılan zamlara dikkat çekerek yerel basının zor durumda olduğunu belirtti.

Gaytancıoğlu, yerel basının sesi oldu

Doç. Dr. Gaytancıoğlu yerel basının en önemli gelirlerinden olan resmi ilanların fiyatlarının hala belirlenmediğini hatırlattığı konuşmasında şunları söyledi: “Son bir yılda kâğıda yüzde 168 zam yapıldı. Şehirlerimizin sesi ve hafızası olan yerel gazeteciler ve gazeteler çok zor durumda, yayın yapamama ve gazetelerini basamama riskiyle karşı karşıyalar.
AKP ne yazık ki yerel basının sesini duymamakta ve yerel medya için çember daralmaktadır. Yerel gazeteler için yaşamsal önemde olan resmî ilan fiyatlarına her yıl ocak ayında verilen fiyat zammı bu yıl verilmemiştir.
Neden? Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda Hükûmet kanadını temsil edecek 12 üyenin isimlerinin İletişim Başkanlığı tarafından bildirilmemesi ve bunun sonucu olarak da Genel Kurulun toplanıp karar alamaması en büyük nedendir.
‘Uçuyoruz, kaçıyoruz’ rejimi ve onun propaganda merkezine çağrımız, bir an önce yerel basın için yaşamsal olan haklarını vermeleri, gerekli isimleri bildirmeleridir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER