Gazeteci üstadımız Uyanıktır’a ödül

Gazeteci üstadımız Uyanıktır’a ödül


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu'nun Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü'ne layık gördüğü Hudut Gazetesi Sahibi Gönül Uyanıktır'a ödülü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde takdim edildi. Uyanıktır, "Bu ödül benim için itici güç, gençler içinde örnek olmasını diliyorum" dedi.

Dernek Başkanı Vildan Yazıcı beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Koçmer ve Fatma Bayko Hudut Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Yazıcı Gönül Uyanıktır'ın ödüle çok fazlasıyla layık olduğunu belirtti ve şöyle konuştu; “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak her yıl genel merkezimizin düzenlediği Önder Kadın Ödüllerini şubelerimizde de 'Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü' diye değerlendirmek istedik. Bu yıl böyle bir uygulamamız var. Biz de Yönetim Kurulu olarak sizin uzun süredir bu meslekte gazetecilikte olan çabalarınızı biliyoruz. Bu alanda çağdaş ve demokratik ilerleme kaydettiğini biliyoruz. Gazetenizde kadın istihdamını desteklediğinizi biliyoruz. Edirne iline bir Edirneli olarak değer kattığınızı biliyoruz. Onun için tüm bunları bir araya getirdiğimizde sizin bu ödüle çok fazlasıyla layık olduğunuzu düşündük ve size ödülü vermekten onur duyuyoruz" dedi.

Ödüle layık görülmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Uyanıktır ise; "Çok teşekkür ediyorum. Bu kriterlere göre değerlendirilmek ve böyle bir ödüle layık görülmek beni çok fazlasıyla mutlu etti. Ben de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi'ne çok teşekkür ediyorum. Bu benim için itici güç gençler içinde örnek olmasını diliyorum. Çok büyük bir destek. Özellikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gibi çok anlamlı bir günde emeğimin böylesine değerlendirilmesi ve sizler tarafından bu ödüle layık görülmem beni çok mutlu etti çok teşekkür ediyorum. Tüm emekçi kadınlar adına çok sağ olun” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Bayko da, "Dernek başkanımızın şahsın Covid 19 gibi bir hastalığa rağmen ayaktasınız ve işinizin başındasınız geçmiş olsun diyor, sevgilerimizi sunuyoruz. Biz de sizinle değerliyiz. Mücadelenizi ve başarınızı alkışlıyoruz" dedi.

Yazıcı da, "İnşallah birlikte dayanışarak güzel yol alacağımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde yüz yüze gelip birbirimize sarılacağımız günlerde de yine bunun bir kutlamasını da hep birlikte yaparız" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER