Gönül Günal Değirmendereli’den uluslararası birincilik

Gönül Günal Değirmendereli’den uluslararası birincilik

Gönül Günal Değirmendereli, Milano'da yapılması planlanan, ancak pandemi nedeniyle 10-15 Ocak 2021 tarihleri arasında online yapılan Uluslararası Örüntü Tanıma Konferansında (International Conference on Pattern Recognition - ICPR2020) sunduğu makalesi kendi grubunda (Görüntü ve Sinyal İşleme) en iyi öğrenci bildirisi ödülünü aldı.
TÜRKİYE 10 MAKALE İLE KATILDI
56 ülkenin katıldığı konferansta Türkiye’nin 10 makale ile birçok ülkeye kıyasla az olduğunu dile getiren Gönül Günal Değirmendereli şunları söyledi: “Bu ödülü almamda büyük payı olan tez hocam Fatoş Yarman Vural'a çok teşekkür ediyorum. Konferansta 56 ülkeden 3.250 bildiri başvurusu arasından seçilen 1407 bildiri sunuldu. 2.500'den fazla katılımcı izledi. Türkiye'den 10 bildiri kabul almıştı (maalesef birçok ülkeye kıyasla çok az). Örneğin: Çin: 402, USA: 162, Japonya: 85, G. Kore:44, Fransa:91, Almanya: 81, İngiltere: 53, Hindistan: 55, ... Pandemi gösterdi ki yaşamımız ve konforumuz bilim insanlarının gayretleriyle sürdürülebiliyor.
Ülkemizde de bilime hak ettiği değerin verildiği günlerin gelmesi dileğiyle...
ÖDÜL HEPİMİZİ GURURLANDIRDI
Türkiye’nin katılımını eleştiren Kemal Değirmendereli de eşinin bu başarısını kutlayarak, “Sevgili Eşim Gönül'ün ‘Statik ve Dinamik Beyin Ağlarının Ölçümlenmesi’ üzerine yapmış olduğu çalışma ile Milano’daki Uluslararası Konferansta aldığı ödül hepimizi gururlandırdı. Bu konferanstaki sunumların ülkeler bazındaki sayılarına bakınca, ülkemizin maalesef ne kadar cılız katılımda bulunduğunu görmek de üzücü.” şeklinde konuştu.

SONAY CAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER