İpsala’da mülteci krizi büyüyor, bu kez bir evin kapısını yumrukladılar

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, Edirne’nin İpsala ilçesini geçiş noktası olarak kullanan mülteci sayısında gözle görülür bir artış oldu.

İpsala’da mülteci krizi büyüyor, bu kez bir evin kapısını yumrukladılar

Geçtiğimiz aylarda Bayrambey Mahallesi’nde yaşanan sözlü taciz olaylarının ardından bu kez de iki mültecinin bir evin kapısını yumrukladığı öğrenildi.
Gazetemize ulaşan E.O. adındaki kadın okurumuz, “artık neredeyse evimizden dışarı çıkamayacak hale geldik. 30 Haziran Çarşamba günü, öğle saatlerinde evimin kapısının iki mülteci tarafından yumruklandığını kendi gözlerimle gördüm. Kapıyı açmayınca bir süre sonra apartmandan koşarak dışarı kaçtılar. Devletimizin bu konuda ciddi ve acil adımlar atmasını bekliyoruz. Mahalle aralarında bu tip durumlar çok fazla yaşanmaya başladı. Kolluk güçlerimiz özellikle sokak arasında mültecilere göz açtırmamalılar. Bugün kapımızı yumruklayanların yarın öbür gün bıçak zoruyla evimize girip, hırsızlık yapmayacağının garantisi var mı ? Gündüz vakti buna cesaret eden, gece neler yapmaz ? Kolluk kuvvetlerimizin dışında özellikle apartmanda yaşayan vatandaşlarımız mutlaka ve mutlaka dış kapılarını kapatsınlar ve kilitlesinler” diyerek, yaşanan durumu gazetemiz yazı işlerine aktardı.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gürsel Aksar
Gürsel Aksar - 3 yıl Önce

Sayın yetkili makamlar bu konu ivedi bir şekilde ele alınmasını istirham ediyoruz. Bu olaylardan sonra inanın birileri yapmak istemediği olaylarla karşı karşıya kalmış olacak.Sorumlu kim olacak söylermisiniz.??

SIRADAKİ HABER