Kamuda, on binlerce sözleşmeli personel kadroya geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, sınır ötesi harekatlara ilişkin olarak, "Biz kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz" dedi. Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin statüsünün yeniden belirlendiğini ve 3 yılı dolmuş sözleşmelilerin hemen aday memurluğa geçiş yapabileceğini kaydetti.

Kamuda, on binlerce sözleşmeli personel kadroya geçiyor

Konuşmasında, sözleşmeli personel statüsünün yeniden belirlendiğini aktaran Erdoğan,"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl çalışma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.
"SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNÜ YENİDEN BELİRLEDİK"
Hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirme hususunu ve sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik, değerlendirdik. Mevzuat karmaşısını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Sözleşmelerinin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER