Keşan Gazetecilik Vefa Ödül töreni gerçekleştirildi

Keşan Belediyesi ve Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Keşan Gazetecilik Vefa Ödülleri töreni 23 Ocak 2023 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 20.00 sıralarında başlayan etkinliğe; CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, siyasi parti temsilcileri, esnaf odası başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, gazeteciler ve vatandaşlar ile gazetecilerin aileleri katıldı. Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Üyesi Arzu Dağ'ın sunumunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Törende daha sonra Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir konuştu.

Keşan Gazetecilik Vefa Ödül töreni gerçekleştirildi



DEMİR: KEŞAN BASININ NE KADAR BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUNU, HEP BİRLİKTE ÇOK AÇIK VE NET OLARAK GÖRÜYORUZ
Demir, konuşmasında şunları söyledi: “TYBB Edirne Şubesi olarak Edirne’de hiç yapılmayan bir şey yaptık. Tüm ilçelerimizde ve Edirne merkezinde gazetecilik mesleğine ömrünü adayan uzun yıllar hizmet veren arkadaşlarımıza gazetecilik-vefa ödülleri verebilmek için adım attık. İlk törenimizi 30 Ekim’de Enez’de, ikinci ödül törenimizi 28 Aralık’ta İpsala’da gerçekleştirdik. Bugün de üçüncü ödül törenimizde Keşan’ımızdayız. TYBB Edirne Şubesi Yönetim kurulumuza bu konuda çok teşekkür ederim. Hepsi büyük bir gayret gösteriyorlar. Bugün Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun büyük katkıları ile Keşan’da 64 gazeteci arkadaşımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Bu akşam sizlere takdim edeceğimiz ödüller bizim için gerçekten önemli. Çünkü gazeteciler çoğu zaman hak ettiği değeri bulamıyor. Bu gece sahipleri ile buluşturacağımız ödüllerimizle meslektaşlarımıza bu değeri hissettirmek istiyoruz. Bu geceye katkılarından dolayı Keşan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na TYBB Edirne Şubesi adına böylesine kapsamlı bir projede yanımızda olduğu için teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin huzurunda; aramızdan ayrılan Keşanlı Tevfik Işık, Ümmü Aktan, Cumhur Birsel ve Ferhat Ezerçe’yi rahmet ve özlemle anıyorum. Bu akşam Keşan basının ne kadar büyük bir aile olduğunu, hep birlikte çok açık ve net olarak görüyoruz.”
Keşan’da basına hizmet eden herkesi bir arada buluşturmanın ve ebediyete ayrılan gazetecileri anmanın onuru ve gururunu hep birlikte yaşadıklarına işaret eden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Edirne basın tarihinde ilçeler ve il merkezi de dahil olmak üzere bu kadar geniş kapsamlı bir etkinliği ilk kez gerçekleştirerek, basına hizmet eden meslektaşlarımızı bir araya getirerek ne kadar büyük bir Keşan basın camiası olduğunu ortaya koyduk. Bizler sahada zamanla, çeşitli imkansızlıklarla ve mesleğimizin getirdiği acı, tatlı olaylarla hep birlikte mücadele verenleriz. Bilmeliyiz ki büyük bir ailenin en önemli özelliği iyi ve kötü günde birbirine kenetlenebilmesidir. Bizleri en iyi anlayabilecek kişiler yine bizleriz. Birbirimizi anlayamazsak, hep birlikte düşeriz, birbirimizi anlarsak anlayışlı olursak hep birlikte yükseliriz. Ve eğer biz gerçek ve dürüst bir aileysek, tarafsızlık ilkesini benimsemişsek, halkımızın haber alma özgürlüğünde en önemli halkayız demektir. Keşan basını olarak; yaptığımız ve yapacağımız haberlerle bölgemizde ve ülkemizde ilçemizin sesinin daha yüksek sesle duyurabilmeliyiz. Buradan sonra ödül törenlerimiz Uzunköprü de olacak. Sonrasında Havsa’da son ödül törenimizi de Edirne’de gerçekleştireceğiz. Bugün burada şunu da belirtmek istiyorum; bizler bir kitapçık halinde bütün Edirne ve ilçelerinde bu görevi ifa eden arkadaşlarımızın yer aldığı bir kitapçığa kavuşmalarını istiyoruz. Bu mesleğe büyük emek veren arkadaşlarımızın isimlerini de yaşatmak istiyoruz. Bu konuda da bir çalışmamız olacak. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”
Erdoğan Demir’in konuşmasının ardından Keşan BSM (Belediye Sanat Merkezi) tarafından hazırlanan skeç izlendi.

Törende daha sonra Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek ve Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları gerçekleştirildi.
HELVACIOĞLU: TAM BASINA GÖRE BİR BELEDİYEYİZ
Vefa Ödüllerinde daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu kürsüye geldi.

BASIN MENSUPLARIMIZIN MESLEK YAŞAMLARINDA NİCE BAŞARILARA İMZA ATMALARINI DİLİYORUM
Basın mensuplarının yakınlarının da bu gecede en büyük pay sahiplerinden olduğunu ifade eden ve basın mensuplarının özverili çalışmalarında her zaman destekçileri olan ailelerine de teşekkür eden Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Kim bilir haftanın hangi gününde ve günün hangi saatinde, ansızın bir habere yetişmeniz gerektiğinde; kimi zaman uykunun en derin anında ve bir gecenin yarısında, kimi zaman yarım kalan bir yemek sofrasında, kaç defa bozulup bozulup yapılan planların tam ortasında sizinle birlikte özveride bulunan kıymetli eşinize, sevdiğinize şahsımın ve toplumun şükranlarını sunarım. Bir haberi topluma duyurmak için, gözünü objektiften, gözünü bilgisayar ekranından ayırmamak zorunda kalırken, açıklamalar, bültenler, haberler, mailler derken birlikte geçirilecek vaktinden alınan o güzel evlatlarınıza ve en sevdiklerinize teşekkür ederim. Bugün vefa ödülleri, basın mensuplarına verilecek. Ama o ödülün ortakları var. Sahibi sahnedekiler kadar, sahnede olmayanlardır. Biliyorum ki onlar sizin ailenizdir, yavrunuzdur, sevdiğinizdir. Onlara minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle Keşan’da basına ve şehrimize büyük emek vermiş olan yitirdiğimiz değerlerimizden Merhum Gazeteci Tevfik Işık’ın ruhu şad olsun. Merhum Gazeteci Ümmü Aktan’ın mekanı Cennet olsun. Merhum Gazeteci Ferhat Ezerçe’ye rahmetler olsun. Merhum Gazeteci Cumhur Birsel huzur içinde uyusun. Ve ismini sayamadığım yitirdiğimiz tüm gazetecilerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Ve son olarak; bu gecede emeği bulunan herkese ve bilhassa Türkiye Yerel Basın Birliği’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Ödül alan basın mensuplarımızı candan kutluyorum. Meslek yaşamlarında nice başarılara imza atmalarını diliyorum. Keşan’ımızın, Keşan Belediyemizin ve sadece bir başkan olarak değil haberdar ettiğiniz bir vatandaş olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum. Vefa olmazsa cefa olur. Vefa olursa sefa olur. Bu akşam ve her daim sefanız olsun.”
Törende daha sonra CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu konuştu ve yerel basın ve gazeteciliğin önemi konusunda görüşlerini paylaştı.
Tören; Keşan’da gazetecilik görevi yapan basın mensuplarına, törene katılan protokol üyelerinin plaket takdimi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER