Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

Keşan İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV)’nın kuruluş işlemleri tamamlandı. KİSEV, Türk Medeni Kanunu gereği; Keşan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde verilen 2021/39 esas ve 2021/85 karar no’lu hüküm ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün uygunluk görüşü alınarak, 03.05.2021 tarihli 31473 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak tüzel kişilik kazanmış oldu.

Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

Konuyla ilgili olarak 11 Mayıs 2021 Salı günü Keşan Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına, Vakfın kurucuları; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Orkan Özkaya ve Keşan Belediyesi Proje Sorumlu Aytaç Onur Akay katıldı.
Vakfın amacı; Keşan başta olmak üzere ülke genelinde ve yurt dışında muhtaç kişiler, bedensel ve zihinsel engelliler, dezavantajlı olan veya olmayan aile, topluluk ve bireylerin eğitim, sosyal, sağlık, hayır ve kültürel anlamda desteklenmesini sağlamak.
Toplantıda ilk olarak söz alan Yılmaz, “Hayırlı bir işe vesile olduğumuza inanıyorum. Keşan İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı’nı hukuki tüzel kişiliğine kavuşturmuş oluyoruz.” dedi.
“Vakfımız bayramdan sonra faaliyetlerine başlayacak”
Daha sonra söz Helvacıoğlu, iki önemli konuyu aynı anda işlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Dünya Engelliler Haftası ve Vakıflar Haftası. Bugün Keşan Kaymakamlığımızda bu anlamlı iki konu ile ilgili yaptığımız bazı çalışmaları değerlendireceğiz. İlk olarak tam adıyla; Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı yani KİSEV çalışmalarımızda geldiğimiz son aşamayı sizlerle paylaşacağız. Yine buna paralel olarak; engelli vatandaşlarımız için Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırlayıp sunduğumuz, SOGEB Projesi kapsamında, “Engelsiz Keşan” adlı projemiz ile ilgili bilgiler sunacağız. Biliyorsunuz ki göreve gelirken, Keşan’da bir yardım vakfının hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirmiştik. Bu anlamda; eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan iş hayatına kadar Keşan’ımıza profesyonel ve toplumsal katkı sağlayacak bir vakıf kurulması yönünde adımlar attık. Keşan kaymakamlığımız, oda ve borsalarımız, esnaf odalarımız ve derneklerimiz ile birlikte, yürütülecek olan KİSEV, Keşan’ın gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarıyla ulaşsın istedik. Yardımları bir havuzda birleştireceğiz. Vakfın kurulması için önemli adımlar attık ve nihayetinde sonuca da ulaştık. Tabi malumunuz; vakfın kuruluşu dernekler kadar kolay değil. Bu anlamda; yoğun çalışmalar, planlamalar ve emeklerin ardından, mahkeme kararı ile Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfımız kuruldu. Remi Gazete yayınlandı ve tüzel kişilik kazanmış oldu. İlk aşamada; Keşan Kaymakamımız Sayın Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediyesi adına şahsım, Keşan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Necmiz Kaymaz, Lokantacı Ve Kahveciler Odası Başkanımız Hüseyin Çakmak, Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanımız Mahmut Demirkan, Muhtarlar Derneği Başkanımız Abdullah Kemik, Ziraat Odası Başkanımız Hasan Şen ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarımız Bayram Ali Kalfalar ile kuruluş yönetiminde yer aldık. Bayramdan sonra yerimizde Allah kısmet ederse bayramdan sonraki günlerde vakfımız sınırlı şekilde de olsa faaliyetlerine başlayacak.”
“Vakfımızın çalışmalarına engelliler temasıyla başlıyoruz”
Vakıf kültürü ile bağlantılı farklı bir projeyi hayata geçirmek üzere tüm çalışanları tamamladıklarını ifade eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Vakfımız; ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara ve engellilerimize yönelik olarak faaliyetini sürdürecek. Bunun yanında; vakıf projemizi destekleyecek bir projeyi daha hayata geçirmek üzereyiz. Nedir bu önemli proje’! ‘Engelsiz Keşan’ adlı projemizi de bu kapsamda hazırlayarak, Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduk. Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Keşan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü paydaşlığında, engelli vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik katkı sağlayacak bir proje hazırladık. Türkiye’ye örnek olacak bu projenin toplam bütçesi 3 milyon TL. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe alacağız. Projenin detaylarına gelecek olursak; proje kapsamında; sosyal hizmetler müdürlüğümüzün bulunduğu mevkinde bir engelsiz yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz. Burada; engelsiz bir park, içinde sosyal tesis ve hediyelik eşya üzerine bir satış noktası olacak. Tesis içinde kuracağımız satış noktasında da engelli vatandaşlarımızın promosyon ürünler üretip satış yapmaları sağlanacak. Merkezin bahçesinde de engelli vatandaşlarımıza yönelik engelsiz oyun aletlerinin yer aldığı bir alan oluşturulacak. Yine; küçük bir rehabilitasyon merkezi de bu tesise katmayı düşündüğümüz önemli bir yatırım olacak. Keşan’ın artık bir vakfı var. Yardımları bir araya toplayarak vakıf üzerinden dağıtacağız. Gönüllülerimizi vakfımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gönülden çalışmak, karşılıksız çalışmak isteyenlerini vakfımıza davet edeceğiz. Vakfımızın çalışmalarına engelliler temasıyla başlıyoruz. Vakfımız Keşan halkına hayırlı olsun.”
“KİSEV resmi olarak faaliyete geçti”
Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından söz alan İsmail Şapçı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “KİSEV resmi olarak faaliyete geçti. Haziran ayında da faaliyet binamız aktif olacaktır. Bölgemizde dezavantajlı durumda olan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın sağlığına ve eğitimine katkı sağlayacağız. Şeffaf olarak yürütülmeye devam edecektir. Umarım bölgemiz için hayırlı olur.”
“Amacımız sosyal yapıyı iyileştirmek”
Kalfalar ise vakfın Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek, “Yardım yapacak olan vatandaşlarımız vakfımıza destek için bizlerle irtibata geçebilirler. Muhtarlar olarak hayır yapacak vatandaşımıza bir telefon kadar yakınız. Vakıf kanalıyla veri tabanlarımızı geliştireceğiz. Veren eli alan el ile buluşturacağız. Amacımız sosyal yapıyı iyileştirmek.” şeklinde konuştu.
“Vakfımız örnek bir kurum olacak”
Açıklamada konuşan Hüseyin Çakmak, Mustafa Helvacıoğlu’nun, 1,5 yıl önce gerçekleştirilen bir toplantıda Keşan’da sosyal yardımlaşmanın eksik olduğuna vurgu yaptığının altını çizerek, “Bu konuda Belediye Başkanımızın bir vakıf fikri vardı. Bu fikri benimsedik ve çalışmalara başladık. Kaymakamımız önderliğinde hızlıca kuruluş işlemlerini yaptık. Keşan’ımızdaki engelli vatandaşlarımız, dezavantajlı durumdaki vatandaşlarımız bizlere ulaşabilirler. Vakfımız örnek bir kurum olacak. Vakfımıza tüm Keşan halkının katılmasını ve destek vermesini bekliyoruz.” dedi.

Vakfın kurucuları arasında yer alan Hasan Şen ve Mahmut Demirkan, yaptıkları konuşmalarda KİSEV’in bölgeye hayırlı olmasını diledi.
“Vakfımızı en iyi yerlere getireceğiz”
Abdullah Kemik ise konuşmasında muhtarlar olarak bölgede bir vakfın eksikliğini sürekli hissettiklerini dile getirerek, “Özellikle sahillere gelen ve maddi durumu iyi olan vatandaşlar bizlere bağış yapabilecekleri bir vakıf soruyorlardı. Bugünden itibaren gerçek ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak olan bir vakıf bölgemizde faaliyete geçti. İnanıyorum ki bölgemize gelen vatandaşlarla istişare ederek vakfımızı en iyi yerlere getireceğiz.” şeklinde konuştu.
“Her kesime elimiz dokunacak”
Kemik’in ardından konuşan Kaymaz, uzun yıllardan beri ihtiyaç olan bir eksiğin tamamlandığının altını çizerek, şu ifadeleri kullandı: “Hayatın içerisinde her türlü durumda olan vatandaşlarımız var. Bugün bizlerin ihtiyacı olmayabilir ama ihtiyaç sahiplerine böyle bir kurum tarafından, tüm kesimin güvenini almış olan kişiler tarafından kurulan bu vakıf, yardım yapmak isteyen fakat güvensizlikten dolayı kendini geri çekmiş olan tüm vatandaşlarımız için köprü olacak. Böyle şeyler herkese nasip olmaz. Elini taşın altına koyan bu insanlar herkese güven verecektir. Vakıf senedinde yazan amacımız dışında hiçbir işlem yapamayız. Kimsenin endişe ve kaygısı olmasın; yapılan tüm yardımlar yerini bulacak. Her kesime elimiz dokunacak. Vakfımız tüm Keşan’a hayırlı olsun.”
Son olarak söz alan Cemalettin Yılmaz, hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlara KİSEV eliyle yardımcı olacaklarını belirterek, vakfın kurulması için emek harcayan herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER