Keşan’da Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi

Keşan’da Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi

Tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi.
Keşan’da düzenlenen törende konuşan Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Keşan Baro Temsilcisi Av. Özge Kuru Tutal, “Sayın; Cumhuriyet Başsavcım,

Sayın; Hakim ve Savcılar, Sayın; Meslektaşlarım

Ve Sayın Basın Mensupları Edirne Barosu adına hepinizi saygıyla selamlıyorum ve Hoşgeldiniz diyorum. Her yıl Adli Yıl açılış törenlerinde yaptığımız konuşmalarda Yargının sorunlarından bahsederiz, son dönemdeki en büyük sıkıntımız son iki yıldır maruz kaldığımız salgın hastalık olmuştur; ekonomimiz, sosyal yaşantımız olumsuz etkilendiği gibi yargı sistemimiz de yara almış, Adalete erişimde sıkıntılar yaşanmıştır. Bu sürecin bir an evvel atlatılması en büyük temennilerimizden olmuştur.

Ülkemiz salgın hastalık dışında da birçok felakete maruz kalmıştır; yaşadıklarımız bizlere iki kavramı tekrar hatırlamamızı bu iki kavrama sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini göstermiştir. Bunlardan birincisi liyakat, diğeri müeyyidedir. herkes yaptığının hesabını yargı önünde vermeli, toplumun adalet duygusu zaman geçirilmeksizin tatmin edilmelidir.

Bizler, bu milletin hukukçuları olarak, hukuktan ve adaletten ayrılmayacağız , her türlü haksızlığın karşısında olacağız ; başımıza her ne gelirse gelsin zorluklar karşısında dimdik durarak yolumuza devam edeceğiz. Bize bu umudu aşılayan, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan bu devlet yapımız ve onun yaktığı ışık, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutmakta, yolumuzu aydınlatmakta, geleceğe dönük umudumuzu her geçen gün arttırmaktadır. Onun mirasına sahip çıkacağız… Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum.

Yeni Adli Yılımız, ülkemiz, yargı camiamız ve tüm yurttaşlarımız için hayırlı olsun. Hepinizi saygı ile selamlıyor ve adil bir adli yıl diliyorum.” Diyerek, sözlerini noktaladı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER