Mecliste 423 bin lira ödendi dedi, basın toplantısında kendini yalanladı (Erdoğan Demir)

Mecliste 423 bin lira ödendi dedi, basın toplantısında kendini yalanladı (Erdoğan Demir)

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu bir süredir bastırdığı Çalışmalar Dergisi ile tartışmalara Mehmet Özcan döneminde toplam 14 bin adet basılan dergileri de katarak 26 Temmuz tarihli mecliste “Bu dergilere 423 bin lira ödendi. Faturasını da basına verebilirim. İsterseniz sosyal medyada da paylaşabilirim” dedi.

Helvacıoğlu, 3 Ağustos Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında ise mecliste 423 bin lira ödendi dediği dergilere 5 bin adet için 16.815, 4 bin adet için 14.160 ve yine 5 bin adet için 16.815 TL toplam 47.790 ödendiğini açıklayarak bir anlamda kendisinin mecliste dile getirdiği 423 bin TL fiyatını yalanlamış oldu.

Yani bu 14 bin adet dergiye o dönemde ödenen toplam bedel 423 bin değil 47 bin 790 TL idi başkanın açıkladığı gerçek rakamlara göre. Basın toplantısında sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan DemirSayın başkan siz bu mecliste bu dergilere 436 bin TL ödenmiş dediniz. (Burada Erdoğan Demir’in rakamı yanlış hatırlamasından dolayı 436 bin TL kullanılmış oldu) Mecliste niye bu toplantıdaki gibi gerçek rakamları söyleyerek bu benim dediğim ücret bugünün bedelleri iledir demediniz. Mecliste bu iki dergiye 423 bin TL ödendi diyerek bir algı operasyonuna girdiniz” diye sordu.

HelvacıoğluBen neyle kıyaslayacağım, tabi bugünle kıyaslayacağım benim yaptığım iki bin dergiyi herkes hesap soruyor. Ben de böyle bir kıyas yapacağım.” diyerek cevapladı.

HABERİN YORUMU

Buradan sayın başkana şunu da sormak istiyoruz. Niye böyle bir kıyaslamaya gerek duydun. O zaman 1866 ‘dan beri Keşan Belediyesi’ne alınan her malzemeyi, aracı da bugünkü fiyatları ile mi kıyaslayacaksınız.

Siz de bu koltuktan ne zaman olursa giderseniz sizin arkanızda gelen başkan da “Ya bunlar 5 yıl önce bunu bu fiyata yaptırmış, değil de sizin yaptığınız gibi sanki 5 yıl önce aldığınız her şeyin kıyasını o günkü fiyatlara göre mi yapsın. Siz de acaba benim size sorduğum soruyu aynı şekilde o dönemdeki başkana yöneltmeyecek misiniz? Düşünün bugün siz 2 bin dergiyi 83 bin TL’ye mal ettiniz. Şimdi bir hesap yapalım 5 yıl sonra bu derginin bedeli 5-10 kat artmış olabilir. Yani 5 kat artarsa bu derginin fiyatı 415 bin TL eder, ya 10 kat artarsa 830 Bin TL eder. O dönemdeki başkan, Bu yapılan dergi 5 kat hesap ederse 415 bin TL’ye veya 10 kat artarsa 2 bin dergiyi 830 bin TL’ye yaptırmış, derse ki bugün sizin yaptığınız gibi yani biz Allah sağlık sıhhat verirse mesleğimize de devam edersek size sorduğum aynı soruyu o başkanımıza da yöneltirim. Bu söyleme o zaman siz nasıl bakacaksınız?”

Sizin yaptığınız büyük yanlışlardan biri mecliste “Bu dergilere 423 bin TL ödemişler, faturaları da bende isteyene verebilirim, sosyal medyaya da isterseniz paylaşabilirim deminiz idi. Bir o gün o faturaları görmek isteseydi siz de bu 423 bin TL’lik fatura yokken bu isteyene hangi faturaları verecektiniz.

Şeffaf yöneticilik yapıyoruz diyorsunuz ona da tamam. Peki bu dergi haberi Medya Keşan Gazetesi’nde yayınlandığında ertesi gün çıkıp şeffaflığınız iddiası doğrultusunda sayın basın, sayın kamuoyu biz bu kadar dergiyi bu fiyata bastırdık deseydiniz ve bu kadar sıkıntılı duruma düşmeseydiniz daha iyi değil mi idi. Kaç gün bu işi salladınız meclise bile bu fiyatı ve sayıyı açıklamadınız peki şeffaflık bunun neresinde sayı başkan.

Ama sizin eskilere dönük hep bir takıntınız ve eskileri kötüleme takıntınız var. 30 yıldır CHP bu memlekete hiç bir şey yapmamış diyorsunuz ama en başta şu anda oturduğunuz makam odası, belediye binası, kompleks, otopark, Kültür Merkezi, işyerleri Mehmet Özcan döneminde yapılmıştır. Bu şehre 15 yıl hizmet etmiş ve birçok eserler katmış isme bu söyleminiz bir saygısızlıktır. Bunu geçelim CHP’li veya başka partiden olan her belediye başkanı o günün imkanları çerçevesinde Keşan’da hizmet etmiştir. Siz bu şehrin 16.belediye başkanı olarak bunları bilmeden konuşuyorsunuz. Ama bunları biliyorsunuz, sırf diğer partileri ve sürekli ve özellikle CHP’yi tu kaka hale getirmeye çalışmanız çok yanlıştır.

Sayın başkan bunları söylüyorsunuz sonra da bu insanların ölüm yıldönümlerinde mezarlarını ziyaret ediyorsunuz, bu güzel bir gelenek. Bu gelenek de Sayın Mehmet Özcan zamanında başladı.

O anmada mezarlıkta, eleştirdiğiniz bu insanlar hakkında bu insanlar hakkında şunları yaptı, şehrimize bunları kazandırdı diyorsunuz. Onların aileleri ile anmada beraber oluyorsunuz. Ama daha mezardan çıkınca veya birkaç gün sonra, mezarlıkta söylediklerinizin tam tersini söyleme ve bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz. Bunları sizinle emekli olduktan sonra yaptığımız bir görüşmede size iletmiştim. Sizinle de ancak emekli olduktan sonra bu kadar bir arada olma fırsatını bulabilmiştim. Gerçi sonra çok değişen bir şey olduğunu görmedim siz bildiğiniz yoldan devam ettiniz aynı konuda. Çünkü bana sizinle çalıştığım süre içerisinde hiç bir zaman medya ekibinizden biri gibi davranmadınız, bakmadınız. Benim tecrübelerimden faydalanmak yerine başka yollara başvurdunuz. Neyse bunlar benim şahsi meselelerim, olan biteni kamuoyu zaten çok iyi biliyor .

Neyse biz yine dönelim dergi meselesine 3 Ağustos tarihinde yaptığınız basın toplantısında 14 bin derginin bugünkü bedellerle 423 bin TL’ye mal olacağını belirterek ve dergilerin o günkü basılış maliyetlerini açıklayarak, mecliste 423 bin TL ödendi dediğiniz cümleyi kendi ağzınızla yalanlamış oldunuz.

Ben size bunu sorduğumda ve soruma devam ederken sürekli benim sesimi kesmek ve konuşturmamak için de her zamanki sinirli tavrınızla maalesef konuşmaya başladınız.

Bence önce şuna dikkat edin sayın başkan, siz mecliste ne diyorsunuz “Kimse kimsenin sözünü kesmesin” ve bu söyleminiz sonuna kadar haklıdır.

Ama basın toplantısında benim cümlelerim ve sorum bitmeden sizin tavrınız aynı olunca ben de sizi o birbirinin sözünü kesenler sıfatına koydum.

Bu tür toplantılarda akıl vermek gibi olmasın ama, benim düşünceme göre lütfen bundan sonra lütfen buna dikkat edin sayın başkan.

Kaynak: Keşan Postası / Erdoğan Demir
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER