Mustafa Altunhan’dan çarpıcı iddialar

Mustafa Altunhan’dan çarpıcı iddialar

Edirne otogarında son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan otogar işletmecisi Mustafa Altunhan, çarpıcı iddialara yer verdi.

2013 yılında Volkan Metro şirketini kapatıp Volkan Yolcu Taşımacılığı şirketini kurduklarını belirten Altunhan, 2019 yılında ise bir kişinin sahte belgelerle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na gidip, kapattıkları Volkan Metro şirketini başkasının ticaret siciline kaydettirdiğini öne sürdü.
Altunhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Gidiyor sahte bir kira sözleşmesi yapıyor, sahte bir kaşe yapıyor. Yine sahte imza ile Ticaret Odasına gidip ticaret siciline bunu kaydettiriyor. Adam ilk önce Ticaret ve Sanayi Odası başkanının çayını kahvesini içiyor, oda başkanı da eski otobüsçü, bu kişi ben bir yazıhane kiraladım otogarda bunu sicil yaptıracağım diyor. Başkanın odasından bu gidiyor sicilden bunu geçirin deniyor. Ticaret odasında bakılmıyor mu Volkan Metro diye bir şirket var mı? Böyle bir şirket yok.


İlk önce vergi dairesine gidiyor sahte kontratla, sahte sicille. Vergi karnesini çıkartıyor, İstanbul ve Ankara’da da aynı kontratla otobüs firması için A1 belgesini de alıyor sahte evrakla. Edirneliyim, bu yaşa geldim böyle bir organize bir iş görmedim. Bunu yapan Edirneli bir arkadaş değil Siirtli bir şahıs. 30 tane adam alıyor Edirne otogarına geliyor, bana ait olan yazıhaneyi basıyor. Diyor ki bu yazıhane bizim. Allahtan kolluk kuvveti polisimiz var. Polis olmasaydı çok büyük olaylar olacaktı. Allah polisimizi başımızdan eksik etmesin.
Bunun hesabını verecek birisi varsa Ticaret Odası başkanıdır. Ben buradan Ticaret ve Sanayi Odası başkanını istifaya davet ediyorum. İnanın hiçbir yerde böyle büyük bir sahtekarlık görmemiştim. Buna çanak utanların da adalet karşısında hesap vermesini istiyorum” dedi.


Kaynak: Edirne Gazetesi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER